Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
dubzilla - помощник
Стандартните схеми си ги имам! Питането ми е за "Каква е схемата за свързването на ДВА ОБЕМНИ датчика към ЕДНА ЗОНА"

Нито в сайта на производителя, нито в книжките, които идват с алармата не е описана тази схема.
Още веднъж повтарям Два обемни датчика (или повече) към една зона.

В момента съм обемните са свързани всеки към отделна зона, но ми се налага към едната зона да свържа още един обемен. Проблемът ми е като на колегата в горните постове. Като свърза два обемни към една зона, за да се активира зоната трябва и двата да се активират, а идеята е който и от двата да се активира алармата да започне да "писка".
dubzilla - помощник
Хиляди брагодарности evil !!!!! :prayer:
bran - напреднал
Гледам че сте помогнали на колегата.
Имам питанка.Може ли на този модел да се сложи GSM дайлер!Да ми звъни при евентуално включване на алармата,същевременно аз от GSM да спирам/пускам алармата.Имали такова чудо.Кой модел примерно,и как би се свързало с ал.система.
Nimi - специалист
Може.. управлението става чрез клемата CNTR...
bran - напреднал
Nimi написа:
Може.. управлението става чрез клемата CNTR...
Можеш ли да пуснеш линк с препоръчан модел.Все пак ти работиш в тази сфера,имаш интерес и да/не/ помогнеш.
bran - напреднал
Последно взех GSM дайлер ето на тази фирма http://www.technopol.biz/dialer.htm
Може ли да помоля разбиращите/знаещите за схема как точно се свързва към ал.система.
evil - специалист
Ще използвам и аз темата за да помоля ако някой има упътването със схемата на Keeper 3 да я качи.Имам такава централа на работилничката и се чудя дали няма да стане с включването й да ми гаси захранването че ми омръзна всеки път да изключвам лампите и разните машинки.
bran - напреднал
Хммм..явно ще се вика НЕВОЛЯ'та.
bran - напреднал
Благодарение на специалисти в един друг форум се справих с задачата.
Свързването е следната:
Ал.централа --------------- ГСМ Дайлер

CNTR --------------------------- AL
GND ---------------------------- GND
+12 ------------------------- +12

2.2. Програмиране модул Дайлер на Технопол.
Едно мнение как се програмира устройството:

Поне по спомен всеки път съм го програмирал преди да го свържа към централа.Без захранване само с неговия кабел не става.Захранвал съм го с акумулатор.Вадиш джъмпера предварително.След като го захраниш, активираш компорта.Трябваше май да "светне" зелено.После натискаш бутона, не за да го ресетваш, а за да се "сети", че ще го програмират.После го четеш (Read par) променяш каквото искаш и после го записваш с (Write par) .
Това всичко е по спомени.
Обърни внимание на това:
11. Program: Влизане в режим на програмиране на модула. След подаване на захранването
или (ако е вече захранен) след натискане на бутона “RESET” на модула в интервал от 20 секунди може да се влезе в
режим на програмиране /в информационното поле се изписва “RESET”/. След изтичане на
това време модула е в активен режим. Излизането от Програмен режим става чрез бутон
“Active” или чрез бутона “RESET” на модула.

*Някои USB-COM Port преходници не стават за програмиране.

Тема "Монтаж Алармена Система HOME 3 ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: