• 1
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 89
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hygro - майстор
2v6 написа:
... от ESR параметъра на кондензатора - по-евтините кондензатори имат висок ESR (нещо като индуктивно-съпротивителна съставка, която намалява токовите импулси).
ESR (еквивалентно последователно съпротивление) може да е от значение за много приложения, но в случая няма нищо общо. За конкретното приложение този параметър е напълно пренебрежим и дори и най-евтиния кондензатор в случая ще се държи практически като идеален. Дай да не пълним темата с офтопик.
montoya - майстор
Мисля че темата става да задам въпроса, ако не ще си отворя нова тема. Та да питам, някой виждал ли е някъде да се продава такова нещо като това на клипа, пък за цена ще проверяваме по-късно.
http://www.youtube.com/watch?v=UEiDQROA ... r_embedded
Ще го ползвам за точно същото нещо като на клипа.

П.С Тоя таг за ютуб нещо не работи както трябва
Tiger - специалист
Това мисля, че е светодиоден гъвкав неон, но дали е толкова тънък не знам. На живо не съм виждал. Преди време разглеждах и имаше само на 220 волта. Сега виждам, че вече има и на 24 и на 12 http://www.led-nt.com/led-neon.html
sstefanov - майстор
Може и да не е "LED неон", а обикновен, например като този:
http://www.ebay.com/itm/Flexible-Neon-L ... 0552198468
Самонадеян - помощник
Здравейте колеги,
Ето и от мене едно LED-ово осветление, което си спретнах в комбинация с луминисцентни лампи. Хората с повечко фантазия може да успеят да видят разните там мечки, кучета, Персеиди и някой зодиакални знаци, които застават в центъра на небосвода през месец Май. Осветлението е реализирано с диоди на “Cree” и „Farnell”- 5100mcd, 30deg, а за захранването им предпочетох да ползвам лаптоповско такова, вместо да си правя сам. По принцип тая пущина трябваше да ми е като декоративно осв., но се оказа, че толкова добре свети, че на практика го ползвам за основно. Управлението е многоточково, посредством импулсни релета, а тенденцията е да вкарам и remote control от PC, WEB-меб, и секви такива щуротии дето запълват свободното време. :-D

Поздрави!

Прикачен файл

Copy of IMG_0704.jpg

Прикачен файл

Copy of IMG_0703.jpg
Tiger - специалист
Самонадеян, това, което си направил е направо страхотно.
А какво означава "Управлението е многоточково, посредством импулсни релета"
Самонадеян - помощник
Имах предвид, че от много точки можеш да включва и изключва. Вкл. и изкл. се осъществява през лихт-бутони, които са 3 на брой- един до врата и 2 до леглото, което е 2метра широко и си има нужда. Това имах предвид :)
Димиране и други ефекти не съм се опитвал и да правя.

поздрави
Tiger - специалист
Ясно :roll:
А как си захванал светодиодите на тавана?
Самонадеян - помощник
Tiger, не са хванати никак. Те си седят сами там. Отворите в гипсокартона са с диаметър 3мм, който идва една идея по тесен от крачетата на диода с налундзени върху тях термошлаухи. След приключване на спойките и стопляне на термошлауха крачетата на диода мноооого внимателно се набиват в отвора където си се заклинват....разбира се диодите, които съм ползвал имат много по-здрави и твърди крачета от китайските чикии. Китайчовците са от неква мека долнопробна тел, която е много вероятно да ти изиграе лош номер при 'набиването' и да поддаде, т.е. да се свият крачетата и след ден, два, месец да клюмне диода. Освен това гипсокартона при нищожни въздейстия като тези проявява отстъпчивост без да е пластичен. Та така със захващането. :)
Прахоляк и пайжини разбира се няма как да се чистят с голямата метла. Има си по-деликатни решения за въпроса. :!:

поздрави! :)
Tiger - специалист
Благодаря за отговора
  • 1
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 89

Тема "Осветление със светодиоди" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: