• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
mirk - майстор
Що му се връзвате :lol: моята дума беше за измерване на пусковия ток.

Като му се смята ето малко матрял за сметки :lol:
и хубаво е да се сметне и времето за установяване на тока :-D

лампа/ R/ Iр.
15W / 250Ω / 74mA
25W / 185Ω / 100mA
40W / 100Ω / 168mA
60W / 66Ω / 240mA
100W/ 36Ω / 450mA
lubomirlz - специалист
Аиде сега не се засягай, едва ли има някой от този раздел който да не може да си сметне тока. Мисълта ми беше да се подбере съпротивление при което тока да не надвишава 25-30 мА.
П.П айде лека вечер аз отивам да пийна една студена бира, НАЗДРАВЕ :partyman: :partyman:
lz1wvm - специалист
Сигурен съм,че повечето които пишат в тази тема могат да си направят сметките.Направих си труда да хвана елката :) .
А щом казваш :partyman: наздраве.
drakonazvqr - помощник
най-надеждни са бенинг и fluke
vvventsi - специалист
аз също използвам пробна лампа,дори съм си направил пробник от нагревател 800W кварцов,да кажем имаш разклонителна кутия за осветление, намираш фазата с фазомера,а как ще намериш нулата ?, пробната лампа гълта около 50mA само една крушка да има завита на осветителното тяло всички купешки пробници с товар и дори самоделната пробна лампа с две последователно свързани миньонки ще ви излъже, и няма да можете да разбере кое захранващата нула и кое нулата която се връща от лампата ,затова правя така свързвам паралел нагревателя и пробната лампа,светнели лампата значи че това е истинската нула ,не светнели значи е нулата която се връща от лампата,то тогава ще светне лампата в полюлея!
gecata1059 - специалист
Да раздвижа малко темата.Ползвам пробна лампа, да проверявам дали съм си занулил контактите и разклонителите.Първо с фазоуказателя намирам фазата и после с пробната лампа: фаза и нула,фаза и зануляващи пластини и нула и зануляване.
Лампата съм я направил от крушка миньонка 25 вата и проводник 2Х0,75 кв.Ползвам заголен проводник ,без сонди.
Моля за мнение дали греша при изработката и евентуални насоки за подобряване.
bobko - специалист
gecata1059 написа:
Да раздвижа малко темата.Ползвам пробна лампа, да проверявам дали съм си занулил контактите и разклонителите.Първо с фазоуказателя намирам фазата и после с пробната лампа: фаза и нула,фаза и зануляващи пластини и нула и зануляване.
Лампата съм я направил от крушка миньонка 25 вата и проводник 2Х0,75 кв.Ползвам заголен проводник ,без сонди.
Толкова,ли е трудно да си закупиш един китайски мултицет от 5лв. с който безопасно и качествено ще извършиш измерването?
moimoimoi - майстор
що се отнася до мерене на напрежение пробната лампа е по надеждна от китайски уред от 5 лева
gecata1059 - специалист
bobko написа:
gecata1059 написа:
Толкова,ли е трудно да си закупиш един китайски мултицет от 5лв. с който безопасно и качествено ще извършиш измерването?
Ми не е трудно.Но съм писал за какво я ползвам и питам за грешки при изработка. И мултицет ще си купя, за да меря напрежение, защото наскоро имах проблем с един разклонител с дефектирал кабел.Пусках и отделна тема.http://forum.napravisam.bg/forum/viewto ... 11&t=49603
FM STEREO - специалист
Може да използуваш пробната лампа,за по голяма безопасност изолирай кабелите с ПВЦ лента(изолирбанд),можеш да използуваш и сонди от повреден мултицет. Само не разбрах,защо мериш зануляване и нула,след като между фаза и зануляване свети лампата,значи нулата е свързана с (заземяващите) в случая зануляващите пера на контакта?
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Уреди за измерване на напрежение" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: