Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Любо - специалист
в момента не на 3 ракии съм но обеснявам представляват като тия от скобичките има 3 размера 12.16 22 мм или нещо от сорта и имат пвц шлаувка по тяк ковеш и си остава така има ги по магазините във варна дже вече и магазина до нас ги има около 2 стотинки броиката
Милен - майстор
Дано да става въпрос за тези немски на OBO Bettermann, но малко ме съмнява, най вероятно са китайски :lol: Аз съм против коването по кабелите та дори и със специални пирони. С каквото и да го ковеш му нарушаваш изолацията. Някой ще каже че уцелва всеки път точно по средата в мостчето но сигурно поне в 20 процента от случаите не е така.

По добрия вариант е с някакви скоби които не нарушават изолацията на кабелите.

Изображение

Ето и още един по лош модел за целта :-D

Изображение
Любо - специалист
това са .а гвозздеичето се забива на рука на точното място и после се кове без да се държи даже не си удряш пръстите
rulom - модератор
В някои по-стари къщи има толкова препечени тухли, че никое пиронче не може да се забие в тях.Милен е много прав за увреждането на кабела.
Имам едно пликче с такива пирончета от поне 10-15 год. и да ви кажа все още не съм ги ползвал.Някакси не смея да оставя пирон в кабел и това си е :wink:
alsted - майстор
Преди доста години в бившия СССР ги стрехяхме с "Хилти". А крепижката беше т.н. "мустаг" от парче мостов кабел-100% гаранция, малко-скъпичко може би, но какво да се прави-соцвремена :lol:
sasooooooooo - "специалист"
Тъй като гледам тези пирончета не стават за бетон.
НЯкой лепил ли е проводници с твърд силикон?
Iliev Labs - специалист
Ако питаш за топъл силикон - аз да. На места укрепвах коаксиален кабел. Доста добре става, но е бавна и пипкава работа. Понякога се налага да нанасяш силикон върху повърхноста, на която лепиш и после пак върху кабела и вече подложения силикон. Моят пистолет е с метър и половина кабел. Вклюваш, чакаш да загрее, изключваш, лепиш, после пак се връщаш до контакта. И така. Иначе е здраво. Става за бетон, а за теракот е незаменим :wink:
Милен - майстор
Може и с това http://www.vidira.dir.bg/site/skobi_el_kabeli.php или със скоби с пирончета но не през кабела :-D
drakonazvqr - помощник
тези на видира са много добри :wink: :partyman:
vvventsi - специалист
а в тухли четворки как се забиват тези пирони тя тухлата се цепи като забийш гвоздея?

Тема "цена на точка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: