Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
lubomirlz - специалист
От всички изброени избра точно боклука.
Взимай ABB, Сименс, Шнайдер, Моелер, Легранд
leo1 - напреднал
lubomirlz написа:
От всички изброени избра точно боклука.
Взимай ABB, Сименс, Шнайдер, Моелер, Легранд
А може и Schrack. Но в никакъв случай Деликси
Доволен съм от Легранд-ДТЗ са 10кА,а при Шнайдер серията Domae e 3kA при почти еднакви цени.
Ако има интерес ще дам и повече информация
iavord - специалист
Към качествените бих добавил и OEZ - едно от малкото останали неща, които се произвеждат в Европа (Чехия), а заводите са собственост на Сименс.
vvventsi - специалист
у дома направих един експеримент натоварих инсталацията с 50A и напрежението спадна с 10V ,което означава съпротивление на линията 0.2om ,ако направим една сметка напрежението у дома е почти винаги 235-245V при 245V ако стане късо тока ще е 1225A и мога да се похваля с доста стабилно напрежение и трафа е до нас и живея на 1 етаж, и въпреки това тока на късо е 1,2kA ,а по селата из къщите само нещо от порядъка на 3kW да включиш напрежението спада с 10V ,при 14A спада с 10V че има и къщи с 20V спад ,което е 0.7om съпротивление на линията ,колко ще е тока на късо при 230V, ще е 328A онези големите ампери за който говорите са ако дадеш трафа на късо, по трасето и при крайните потребители ще е най много 2000A!
petrov_be - специалист
здравейте,
абе големи чуденки има в бг.......
набързо ще напиша как е в белгия.
Писал съм преди ,че след завършена инсталация не може да се пусне ток без одобрение от специален техник(контрол техник му казваме тук), :weedman:
а всички изисквания специално за инсталации на апартаменти и къщи са описани тукhttp://www.vincotte.be/data/PDF/en/Inst ... _FR_LR.pdf, и всеки може сам да си направи инсталацията и да бъде одобрена, ако отговаря на изискванията
vk - специалист
petrov, дай го този материал (в предния пост) на английски, линк ако го намериш
ArturDent - Почти Безобиден
petrov_be написа:
набързо ще напиша как е в белгия.
Писал съм преди ,че след завършена инсталация не може да се пусне ток без одобрение от специален техник(контрол техник му казваме тук)
Ами то и тук е така (по закон/наредба). Друг е въпроса дали се спазва.
blv - специалист
Inch HIgh написа:
Много полезна информация...

Нищо, че темата е стара.

И аз в момента стоя пред същата дилема:

предлагат ми: DELIXI, LS, ABB, Schneider (Merlin Gerin), Moeller
Мисля да си взема DELIXI... Мнения?
Избери си от ABB, Schneider или Moeller която и да избереш няма да сбъркаш, с всичко друго може(не е задължително) да имаш проблеми след време.
Fen - напреднал
Имам един такъв въпрос свързан с изключвателната възможност на АП . В каталозите например C30 годавата 3 КА C45 4,5 КА и т.н. Обаче аз си търся предпазител за SSC т.е. солид стейт контактор - с прости думи полупроводников електроен контактор в който включва и изключва симисторът силовата част.
Сега в техническите характеристики на конаткора пише следното за избор на предпазител

I2t for fusing t= 10 ms 525 А2s ампер на квадрат секунда - за контактор с ном ток 25 А

I2t for fusing t= 10 ms 1800 A2s - за контактор с ном ток 50 А

I2t for fusing t= 10 ms 6600 A2s - за контактор с ном ток 100 А
Доколкото разбрах тази характеристика се дава с цел да се подбере предпазител с подходяща исключвателна способност способност.
И ето тук губя връската ... #-o , като точно тази характеристика за предпазителите /милисекундите/ не я дават в каталозите.
Как да направя сметката???

Със SSC управлявам нагревател , предпазитела който досега съм испозлвал е C60 B крива 20А нагревателя черпи ток около 15-16 А, Но два пъти вече награватела по други причини прави "късо" и SSC заминава и а след него чак пада предпазителяааа... КОетоозначава че предпазителя ми нее достатъчно бърз и трябва да се съобразя с "I2t for fusing t= 10 ms"

Тема "Каква изключвателна възможност на автоматичен прекъсвач?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: