Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Johny - майстор
lecki написа:
Смени електролитните кондензатори , провери дали има захранване,
дали контактува конектора, дали идват синхроимпулси.
Това със синхроимпулсите как ще стане?! Той ако работи с осцилоскоп нямаше да пита тука.
vvventsi - специалист
първото което трябва да направи е да намери схемата на телевизора ,без схема си като муха без глава!
valentin112 написа:
lecki 1.за кондензаторите имаш право само до някъде..2.ако няма захранване, няма да има никаква линия 3-то, виж 2-ро, 4етвърто-кажи му силовият елемент на ГВО. и 5-то, ненапразно поисках точния модел на JVC-то, обзалагам се, че диагностиката ми ще е 99% вярна. акула 78, поправи модела на JVC.
ok.
shark78 написа:
valentin112 написа:
lecki 1.за кондензаторите имаш право само до някъде..2.ако няма захранване, няма да има никаква линия 3-то, виж 2-ро, 4етвърто-кажи му силовият елемент на ГВО. и 5-то, ненапразно поисках точния модел на JVC-то, обзалагам се, че диагностиката ми ще е 99% вярна. акула 78, поправи модела на JVC.
ok.
Здравей, модела на телевизора е C-21Z.
lecki - специалист
Ако няма захранване на вртикалната разбира се че пак ще има хоризонтална черта,
може да е изгорял изправ. диод или нискоомния резистор след него (ако има).
Силовия елемент (интеграла) е сменен както пише автора.
Синхроимпулсите могат да се "хванат" с известна грешка
през кондензатор 0,1-1,0 uF и уреда на AC mV. (аз така съм се измъквал преди време
когато нямам осцилоскоп)
valentin112 - специалист
ГВО на тоя модел е изпълнен с LA7837. Tя е с тринайсет крачета, единайсто е GND, т.е. общ. Към него се свързва минусът на волтмера. Спрямо него трябва да измериш на първо краче 9 волта, а на осмо 25.5 волта. Ако ги има тия напрежения сменяй интегралата смело. Ако ги няма се връщаш обратно по веригите им, за да откриеш къде са пропаднали. Открих я схемата на тоя модел, мога да я изпратя. И още нещо, LA 7837 може да се замени с LA7838, само че в търговската мрежа има доста ментета от едните и другите, не трябва да се купува най-евтиното. Успех! П.С. обърни внимание и на електролитните кондензатори около интегралата.
valentin112 написа:
ГВО на тоя модел е изпълнен с LA7837. Tя е с тринайсет крачета, единайсто е GND, т.е. общ. Към него се свързва минусът на волтмера. Спрямо него трябва да измериш на първо краче 9 волта, а на осмо 25.5 волта. Ако ги има тия напрежения сменяй интегралата смело. Ако ги няма се връщаш обратно по веригите им, за да откриеш къде са пропаднали. Открих я схемата на тоя модел, мога да я изпратя. И още нещо, LA 7837 може да се замени с LA7838, само че в търговската мрежа има доста ментета от едните и другите, не трябва да се купува най-евтиното. Успех! П.С. обърни внимание и на електролитните кондензатори около интегралата.
Благодаря, утре ще измеря напреженията.
Открих му повредата, благодаря на всички който ми помогнаха. :) :) :)
lubomirlz - специалист
Ами кажи поне какво му беше :axe:
valentin112 - специалист
Акулата 78, държавна тайна ли е откриването и отстраняването на повредата?

Тема "Проблем с телевизор JVC(C-21Z) дава хoризонтална черта." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: