Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
evil - специалист
На истина ,повдигна ли края на маркуча и спира да тече и пералнята продължава нататък по програма.Удължих тръбата за обратна вода и сега маркуча се свързва с нея на 15см по-високо и да видим дали ще се случи отново.Прави ми впечатление че маркуча е доста тежък и си мисля че поради натрупани боклуци в него се е намалило сечението и затова сега се появява този проблем
hladnia - специалист
evil написа:
Прави ми впечатление че маркуча е доста тежък и си мисля че поради натрупани боклуци в него се е намалило сечението
Това със боклуците го пиша от опит при един приятел който откачихме въпросния маркуч, и промихме единия край набучен в батерията на мивката а другия във един леген ,резултат доста боклуци от 3 метров маркуч :partyman:
c5pro - специалист
John написа:
Не е необходимо ,края на маркуча да е по-високо.Достатъчно е да направиш един "ес" с върха нагоре.Това ще попречи на водата да се връща/или излиза постоянно.

Необходимо е колега маркуча да е на по високо ново от барабана,иначе се получава скачен съд .Ако тази "ес-ка" е под нивото на барабана ефекта е нулев.
John - специалист
Мислех че,това се подразбира.
Моля помогнете пералня indesit не изхвърля водата.Каква ли е причината.
fikata - майстор
Провери ли дали помпата работи на програма "изпомпване"?
Филтърът преди помпата не е ли запушен?
c5pro - специалист
fikata написа:
Провери ли дали помпата работи на програма "изпомпване"?
Филтърът преди помпата не е ли запушен?

Модела може да е без филтър.Познай какво търсене ще падне!
fikata - майстор
Модела може да е без филтър.Познай какво търсене ще падне!
В инструкцията си пише. Донт уори, би хепи.
icemans - специалист
В крайна сметка достатъчно ли е тръбата да прави извивка на ниво над барабана и после да се включва в мръсния канал на по-ниско ниво или трябва и прехода към ф50 да е на високо ниво, въпреки че преди това има ниво над 65см. ?!?
Gnus - специалист
РТФМ. В инструкцията на пералнята трябва да е упоменато на колко сантиметра от пода трябва да се идига изходящият маркуч - обикновено 60-70. Колкото този "връх" е по-близо до пералнята, толкова по-малко вода ще застоява след изливането. После маркучът трябва да слиза надолу. Гравитация, какво да се прави.

За другия колега дето не му излива пералнята, и аз залагам на филтъра. Но да знаеш, че ако не вземеш предпазни мерки, като се отвинти пробката на филтъра, ще се наводни стаята.

Тема "Размисли около една пералня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: