Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
vmatanov - помощник
Здравейте. Как би могло да се преправи инвертора ми да работи на 12V, при положение, че е 24/220 V.
vvventsi - специалист
Просто купи импулсен преобразувател от 12 на 24V ,импулсния преобразувател го включваш към 12V a инвертора към импулсния преобразувател!
piron45 - майстор
По добрия вариант е да се смени трафа с такъв от 220V/12V
vmatanov - помощник
Е то в ситуацията за конверторите май нее удачен вариант. Но за този траф.. може да се пробвам. Ако може някой да каже разни параметри или аз да кажа за неговите си.
vvventsi - специалист
piron45 написа:
човека питаше за инвертор от 24V право напрежение на 220V променливо напрежение ,как да го направи да работи на 12V ,за какви трансформатори говориш?.И според мен може да се преправи да работи на 12V но няма смисъл, защото някой път ще му се наложи да го включи на 24V,по добре да не го бута,както се казва не поправяй нещо което е здраво!,да си купи един импулсен преобразувател от 12 на 24V и е готов!
piron45 - майстор
vvventsi написа:
piron45 написа:
човека питаше за инвертор от 24V право напрежение на 220V променливо напрежение ,как да го направи да работи на 12V ,за какви трансформатори говориш?.И според мен може да се преправи да работи на 12V но няма смисъл, защото някой път ще му се наложи да го включи на 24V,по добре да не го бута,както се казва не поправяй нещо което е здраво!,да си купи един импулсен преобразувател от 12 на 24V и е готов!
Колега, вътре в инвертора има траф който работи на променливо напрежение и в неговия случай е 220V/ 24V . Ако го смени с 220V/12V ще може да си го закачи на 12V акумулатор.
А твоя случай можеш ли да кажеш колко ампера ще трябва да държи този импулсен преобразувател ? Човека не е казал с каква мощност е неговият инвертор, но може и да е над 1kW .
vvventsi - специалист
E във всеки случай няма да 220/24 а по скоро обратно 24/220 а и само с смяната на трафа няма да стане,някой друг транзистор и резистор трябва да се смени,а има и защита която изключва при ниско напрежение,тая защита изобщо няма да включи инвертора!
vmatanov - помощник
150 вата е инвертора и има така защита на 12V пищи и не включва :). vvventsi били дал линк за такова нещо, че търсих но не попаднах на нищо или на някакви чудесии от порядъка на 50-60 лв. Ако са толкова то по добре нов инвертор.
vvventsi - специалист
http://www.kolko.bg/bg/manhattan-100830 ... /p/1408007

ето тук има но е слабо 30W ,но си мисля по добре един нов инвертор си купи а този ще си го ползваш някъде където има 24V ,няма смисъл да го разваляш!

Тема "Въпрос за инвертор 24/220 V" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: