• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ivankolev - помощник
Здравейте колеги,
Подариха ми ел.печка Diplomat.
Печката е изрпавна, но всички кабели от ключовете към захранващите елементи са извадени.Сега срещам трудност с подвързването на печката.
Много ви моля, ако някой от вас има схема на същата да ми я изпрати.Печката е Diplomat-203 с чугунени плочи и емайлиран плот.
Благодаря ви предварително за услугата.
preslav - майстор
Какъв си ми колега ти бе?
Шегувам се разбира се, но не разбирам въпроса ти, не разбирам кое от кое е откачено и какво те зтруднява да измериш веригите на котлоните и фурната - Дипломат не са открили Америка, свързването е както и при всички останали печки!
Успех!
alantion - специалист
Никак не е Глупав въпроа.Аз въпреки ,че имам претенции да съм на "ТИ" с подобни уреди,се запецнах с печка Дипломат,(какво съвпадение също подарък) със стъклокерамични плочи.Понеже бяха изтрити надписите по предния панел,се наложи да я разглобявам ,за да проследя каква е схемата на свързване.И накрая се учудих на изпълнението,представете си само как е сътворено
Ключа за фурната -(което ми образува нерви)
1 -- Първа позиция-светва крушка във фурната
2 -- Втора позиция- включва паралелно горен и долен нагревател,но през термостат,който се наглася по желание от 50 до 250 градуса
3-- Трета позиция-включен ДОЛЕН нагревател
4--Четвърта позиция-включен ГОРЕН нагревател
5--Пета позиция-включен ГОРЕН малък нагревател ,(в горната част на фурната са монтирани един в друг 2 нагревателя-,голям и малък.
Понеже нямам книжка ,се наложи да меря съпротивлението на всеки нагревател поотделно ,за да изчисля колко вата е.
Учудвам се как такава претендираща за конкурентна фирма като Дипломат е измислила толкова глупаво индикацията на +панела.Дори при най-щадящо почистване ,се изтрива ,понеже е без релеф и на иноксова основа.
А цената на тази печка е 470 лева?!!!
preslav - майстор
alantion написа:
Никак не е Глупав въпроа.Аз въпреки ,че имам претенции да съм на "ТИ" с подобни уреди,се запецнах с печка Дипломат,(какво съвпадение също подарък) със стъклокерамични плочи.Понеже бяха изтрити надписите по предния панел,се наложи да я разглобявам ,за да проследя каква е схемата на свързване.И накрая се учудих на изпълнението,представете си само как е сътворено
Ключа за фурната -(което ми образува нерви)
1 -- Първа позиция-светва крушка във фурната
2 -- Втора позиция- включва паралелно горен и долен нагревател,но през термостат,който се наглася по желание от 50 до 250 градуса
3-- Трета позиция-включен ДОЛЕН нагревател
4--Четвърта позиция-включен ГОРЕН нагревател
5--Пета позиция-включен ГОРЕН малък нагревател ,(в горната част на фурната са монтирани един в друг 2 нагревателя-,голям и малък.
Понеже нямам книжка ,се наложи да меря съпротивлението на всеки нагревател поотделно ,за да изчисля колко вата е.
Учудвам се как такава претендираща за конкурентна фирма като Дипломат е измислила толкова глупаво индикацията на +панела.Дори при най-щадящо почистване ,се изтрива ,понеже е без релеф и на иноксова основа.
А цената на тази печка е 470 лева?!!!
А аз се учудвам на кого се гневим, та нали въпросната печка е конструирана от нашенци, те се гневят на хлебарите, хлебарите на млекарите, млекарите на обущарите - всеки разбира от всичко и в крайна сметка никой от нищо - резултатите са налице!
fox_vt - майстор
Е тя първата позиция винаги светва крушката а от там нататък зависи само и единствено от конструкцията на ключа демек производителя на ключа така е решил.А този който е сглобил печката може само да следва схемата и толкос.По темата колега пробвай да проследиш/измериш всички кабели кой къде и защо отива и си пиши на лист,след това гледай на предния панел символите и свързвай.
LazarGanev - "Велик майстор"
preslav написа:
А аз се учудвам на кого се гневим, та нали въпросната печка е конструирана от нашенци, те се гневят на хлебарите, хлебарите на млекарите, млекарите на обущарите - всеки разбира от всичко и в крайна сметка никой от нищо - резултатите са налице!
Ами - не е сигурно - Дипломат си е българска търговска марка, поръчваща стоките си в Китай. Преди някои неща се правеха в Елдоминвест - Варна и това помогна на фирмата да си създаде някакво име. Сега всичко е китайско и продават на стара слава.
Krass - майстор
Мини фурна "Diplomat" със стъклени котлони и вентилатор. Проблемът е с фурната. При студено състояние и свързан оммер на щепсела, всичко е ОК. Т.Е. излизат съответните стойности за всяко едно положение. Но не може да вдигне повече от 120 градуса. Термостатът пали и гаси лампичката точно при 120. Има ли втори термостат на корпуса, който да прекъсва захранването на нагревателите и да не позволява по-висока температура.
hidrazin - майстор
Krass написа:
Мини фурна "Diplomat" със стъклени котлони и вентилатор. Проблемът е с фурната. При студено състояние и свързан оммер на щепсела, всичко е ОК. Т.Е. излизат съответните стойности за всяко едно положение. Но не може да вдигне повече от 120 градуса. Термостатът пали и гаси лампичката точно при 120. Има ли втори термостат на корпуса, който да прекъсва захранването на нагревателите и да не позволява по-висока температура.
Браво, извадил си късмет да намериш със стъклени котлони.
Аз търсих ама все на керамични попадам... :|
Да ти е жива и здрава, с тези 120 градуса ще ядеш все здравословна храна - задушена или варена. :-D
:partyman:
P.S. Термостати не знаеш ли де се продават или как да ги пробваш?
P.S.2 - Па и си за наказване - празници са а не сме пили по едно ... под индиго. :lol:
Krass - майстор
Не са стъклени, джемини са :lol: . А термостата си работи, но все едно съм го настроил на 120. Като го връткам, под 120 гаси ламБата, а над 120 я пали. Държа го на 250, но нъцки :?
hidrazin - майстор
Krass написа:
Като го връткам, под 120 гаси ламБата, а над 120 я пали. Държа го на 250, но нъцки :?
Остави я да загрее там колкото може.
Като естествено термостата на макс и както свети ламБата вадиш шепсело и измерваш колко ома верига имаш.
Демек дали все още имаш включени нагреватели и ако имаш то колко вата са.
Може в дадения случай да си използваш и токовите клещи. За къв чеп си ги купи???
:partyman:
  • 1
  • 2

Тема "Електрическа печка "Diplomat"" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: