• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Как да преправя АТХ на компактно захранване за един вентилатор на 12 волта 0,1-0,15 ампера?
Здравейте, съфорумци! Днес се регистрирах и не успях да намеря никъде такава тема.Идеята е от старо захранване на компютър да си направя захранване на вентилатор. Също така бих си купил готово захранване/в конрад има по 4-5 лева за диодни ленти/, но не съм сигурен дали ще бъде подходящо за вентилатор.Моля за идеи и разяснения!
sstefanov - майстор
Всеки 12V адаптер ще ти свърши работа.
Бях чел някъде, че трабва грец и т.н., но може би е, когато се тръгва от траф. Ще си купя тогава това което го предлагат за светодиодите на него си пише че е DC12.
preslav - майстор
save написа:
Как да преправя АТХ на компактно захранване за един вентилатор на 12 волта 0,1-0,15 ампера?
Здравейте, съфорумци! Днес се регистрирах и не успях да намеря никъде такава тема.Идеята е от старо захранване на компютър да си направя захранване на вентилатор. Също така бих си купил готово захранване/в конрад има по 4-5 лева за диодни ленти/, но не съм сигурен дали ще бъде подходящо за вентилатор.Моля за идеи и разяснения!
Защо не покажеш в самия "Конрад" вентилатора си и да ти препоръчат?
Тази вечер отидох в конрад и си купих вентилатор и трансформатор. Трансформатора в последствие се оказа, че не става за вентилатор. Предложиха ми други вариянти, но не ме устройват като размер или като цена.Ще получават утре и ще ходя пак.
sstefanov - майстор
Много ясно, трансформаторът дава променлив ток, а вентилатора иска постоянен. Аз затова написах "адаптор", а не трансформатор!
Утре продължавам.На трансформатора пишеше dc12 ......Та за това в комбинация с моите знания!
п.п.
А кой тип изправител е за предпочитане импулсен или от стария тип с намотки /принципно/?
Последна промяна от save на чет дек 01, 2011 11:10 pm, променено общо 1 път.
sstefanov - майстор
Ако е така, би трябвало да заработи.
preslav - майстор
save написа:
Утре продължавам.На трансформатора пишеше dc12 ......Та за това в комбинация с моите знания!
п.п.
А кой тип изправител е за предпочитане импулсен или от стария тип с намотки /принципно/?
Много въпроси и колебания станаха за едно елементарно трафче - взимаш си което и да е 300мА, за предпочитане онези дето имат много напрежения. Връзваш си вентилаторчето и тогава мериш напрежението, буташ копчето докато получиш 12 В под товар и си готов.
  • 1
  • 2

Тема "Как да преправя АТХ на компакно захранване?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: