Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
dimcho93 - напреднал
Здравейте колеги,имам следния въпрос значи извадих на един буфер усилвателя който е 30 вата и го свързах отделно с друга тонколона .. но проблема е следния че когато е свързана тонколоната и пусна усилвателя от тонколоната започва да се чува странен звук който я кара да се прибира и излиза на всеки 2-3 секунди ... проверил съм всичко от сорта на допиране на късо с кабелите .. нестабилна спойка ..всичко е наред не знам от кое може да се получава това интересното е че когато го поразбутам малко и спира да издава този звук .. имате ли някакви идеи от кое може да е ,благодаря ви предварително :)
romanpm - майстор
Към усилвателя какво свързваш и с какъв кабел , колко ома е новия и стария говорител отдалечен ли е много или е до усилвателя , вероятно е самовъзбуждане :?
dimcho93 - напреднал
значи свързвам го с кабел който идва от компютъра и от едната стране с жак 3,5мм а от другата с аудио жак ..тонколоната е същата от буфера не е нова и е 4 ома 30 вата , доста далеч е от усилвателя може би 1 метър !
Ники274 - специалист
По принцип от буфера трудно да изкараш "смислен" звук.Ако имаш домашно кино ,откачи всички малки тонколони и остави само буфера и ще разбереш за какво говоря.Трябва да е в кутия със съответните отвори и т.н.Ако липсват тези условия от въпросния говорител ще се чуват много странни звуци,а е възможно и само вибриране на мембраната без да издава звук.
dimcho93 - напреднал
не мисля аз съм си го направил в отделна кутия ... и си свири доста задоволително просто тоя звук не знам от къде излиза и е просто дразнещо може би защото отзад в компютъра са свързани доста жакове по 3,5 мм на едно място и може би се смущават но просто няма от къде другаде да си извадя отделно сигнал за усилвателя ///;x

Тема "Проблем с Усилвател!!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: