Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ivo_girata - помощник
Здравейте!
Реших да направя ето тези двете схемички, за да мога да използвам мостово усилвателя в нас.
http://www.ljclub.net/mod/progect/kros_ ... o_kros.htm
На 1-вата схема 6-те кондензатора по 4,7 микро фарада са неелектролитни, но на практика трябва да са електролитни дори на снимката са такива.Въпроса ми е в каква посока трябва да са вързани?
За операционните усилватели използвам http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet- ... C4558.html

Снощи сглобих схемата като вързах всички 4,7мф кондензатори от + към -. Като включа схемата, на входа на сигнала ми излизат някаде около 4 волта , на изхода 5 и затова не смея да я включа за тест. След малко ще кача снимки.
ivo_girata - помощник
Ето малко снимки.

Прикачен файл

DSC_9361a.jpg трафа + греца

Прикачен файл

DSC_9345a.jpg захранване

Прикачен файл

DSC_9357a.jpg отгоре

Прикачен файл

DSC_9355a.jpg отдолу
lenko71 - специалист
ivo_girata написа:
На 1-вата схема 6-те кондензатора по 4,7 микро фарада са неелектролитни, но на практика трябва да са електролитни дори на снимката са такива.
Не е задължително - желателно е. Конкретно за така начертаната схема, ако ще ползваш полярни кондензатори, всички "+" трябва да са отляво.
Относно измерването, възможно е да се получава такова показание при измерване след кондензаторите, където се очаква само променливо напрежение. Причината е във високото входно съпротивление на волтметъра (разбира се и факта че схемата е с еднополярно захранване).
ivo_girata - помощник
Точно така съм ги свързал кондензаторите.Значи всичко е нормално и мога да тествам ? :-D
ivo_girata - помощник
Тествах туку що, но няма никакво усилване.Има само брум от трафчето.Като изкарам трафа се чува по същия начин само че без брум-а. Какво може да съм сгафил ?ю

П.С. Говорителя съм го вързал на двата + на усилвателя.
lenko71 - специалист
Пробвай дали работят каналите поотделно - единия край на говорителя на маса, другия към единия или другия изход (на крайното стъпало).
ivo_girata - помощник
... само бръмчене пак...
kam34 - специалист
Ти при този монтаж какво очакваш да чуеш повече от шум :lol:
lenko71 - специалист
Свързал си масата и средната точка заедно. Първото (масата) се свързва към "-" на греца, към "-" захранването на интегралните схеми и масите на входа и изхода. А другото (отбелязано с триъгълник) е към средната точка на захранването.
Има и нещо от схемата, което не мога да схвана. Не разбирам защо има два входа!?
Трябва да е само един, т. е. да се свърже само към единия канал!
ivo_girata - помощник
Масите и средната точка съм ги оправил.Може да се бъркаш от снимките защото и масата и средната точка са ми с черен кабел. Ето една драсканица на начина по който съм свързал всичко.

Ако използвам само един чинч за вход то как да го свържа ? Имам два извода от кондензаторите + 1 маса.Аз затова и си помислих, че трябва да са два чинча.

Прикачен файл

shema d.jpg

Тема "въпрос за схема" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: