Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
lenko71 - специалист
Просто свързваш само единия канал, другия го оставяш свободен. Смисъла на мостовото свързване е два канала на крайното стъпало да усилват един сигнал, съответно мощността да стане двойна.
Все пак мисля че това не е основния проблем.
Измери директно на пиновете на интегралните схеми захранващото напрежение и средните точки, т. е. спрямо пин 4 (маса), напреженията на пинове 3, 5 и 8. На 3 и 5 трябва да е наполовина отколкото на 8. Същото трябва да е (1/2Vcc) и на изходите на операционните усилватели, при липса на сигнал - пинове 1 и 7.
Провери с омметър, за прекъсване или окъсяване спрямо маса и кабелите на входа и на изхода - и масита и активните изводи (при откачена маса обикновено се получава силен брум и слаб сигнал).
miroton - майстор
Един ти трябва,а какъв е усилвателя.
ivo_girata - помощник
Замерих всичко което каза.И на двата чипа всичко си беше нормално. Свързах единия канал от оригиналния източник, а другия през схемичката и всичко заспа !!! Тъкмо си мислех да преработя схемата като махна единия кондензатор и резистор от входа, когато реших да видя какво става на изхода , дали има значение от кой канал излиза и Я , чудо :shock: :-D Махнах сигнала от схемата (остана само оригиналния сигнал) , а музиката продължаваше да свири. /на двете положителни клеми на усилвателя е включен говорителя/ Викам си усилвателя може да има вграден бридж ?! Пробвах на другия усилвател и там свирна. Обаче това което забелязвам е, че няма значение дали говорителя е вързан между два плюса или на + и - (свири еднакво силно) Незнам какво да си мисля вече ?!

П.С. единият усилвател е Marantz PM-44SE mk2 , другият е Harman/Kardon HK690
lenko71 - специалист
Единия канал става виртуална маса за това продължава да свири.
Може да пробваш какво излиза след всеки изход на операционен усилвател, като ги свързваш към входа на усилвателя, но не директно а през кондензатор.
Провери с омметъра по платката да няма нещо окъсено.
ivo_girata - помощник
Нямам нищо окъсено по платката.Би трябвало ако има нещо окъсено и на изводите които ми писа преди няколко порта напреженията да са други.
Какъв кондензатор да използвам ?
lenko71 - специалист
Какъвто и да е. Желателно е капацитета да е >1uF.
ivo_girata - помощник
Съжалявам, че малко бавно действам но имах и други ангажименти.
Днес тествах на изводите на Операционните усилватели. На 1-вия интеграл краче 1 извади най-силно сигнала и чисто.Останалите 3 извода т.е. 7,1,7 на втория интеграл свиреха като че ли по-слабо/или с орязани високи, че и среди донякаде.../ и имат шумове от трафа.
lenko71 - специалист
Гледам че на схемата са дадени кондензаторите на обратните връзки по 100n - прекалено много е, предполагам е объркано със 100p Сложи някакви, но не повече от 1n.

PS:
Ами как няма да са по 100n като схемата от първоизточника е за sub-woofer.
ivo_girata - помощник
Тя и при мене ще е за субуфер...
soton - специалист
Субуфера работи само в определен диапазон на честотите и само в този диапазон трябва изходните сигнали на двата усилвателя да са в ПРОТВОФАЗА.Не се ли осигури това може да си пишем до безкрайност и пак няма да стане

Тема "въпрос за схема" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: