• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте,имам следния проблем с Електромера.Аз съм на 9-ти етаж,а таблото с електромерите е на 1-вия.Наскоро ми изгоря главния бушон,на 1вия етаж от пренатоварване на мрежата.Хубаво,отивам аз да го сменя и гледам електромера с номер 31 (моя апартамент) лампичката мига,отдолу под нея има някаква скала.На скалата са 3 чертички,стават 4,после пак три.

Как да разбера кога електромера отчита енергия,трябва ли да мига лампичката,при изгорял бушон?!?!??
P.S. Наскоро цените на фактурите ми значително се повишиха.Сравнение с изминали периоди,сравнение с миналата зима.С около 40 - 50 лв.

Направил съм видео на електромера,при цялостно изключен ток от апартамента.
tysonlkr - специалист
Ако електромера е като при мен, имаш основание да се притесняваш. При мен когато има консумация мига, колкото по често толкова поголяма е консумираната енергия. А когато изключиш всичко червената лампичка (или диод, незная какво точно е) свети постоянно.
Ако си със същия електромер то някой друг тегли от там :axe:
Дай линк към видеото да видя същият ли е :)
chano3891 - специалист
ако наистина е твоя електромер маи си хванал крадеца.викаи енергото и да плащат обещетения.
Би трябвало да съм със същият,понеже като отчитат тока,се ориентират по надписите-кой електромер на кой апартамент е....
totio1973 - специалист
Провери с касовата бележка дали номера на електромера е същия.
vvventsi - специалист
Ако главния предпазител дето е на първия етаж е преди електромера и е изгорял не трябва изобщо да работи този електромер!!!
stanimir62 - специалист
Трябва да има и преди и след електромера.Този който е преди трябва да няма достъп.Не се отваря снимката да видим от кой тип е,защото тези чертички ако има и цифри показват отделните тарифи +час -ден -година.
bimbo - напреднал
даже и да няма напрежение трябва да работи има си батерия за паметта
ivanj - специалист
bimbo написа:
даже и да няма напрежение трябва да работи има си батерия за паметта
не е така на моя като му дръпна шалтера нито мига нито изписва нещо на дисплея
  • 1
  • 2

Тема "Електромер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: