• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
robi72 - помощник
къде се намира асансьора?
vk - специалист
Трябва да се позасили полезната информация в сайта по отношение на Асансьорите, липсва достатъчно информация
ето линк към една дипломна работа- "проектиране и електрообзавеждането на болничен асансьор в 12 етажна сграда"
http://tu.badgad.net/storytu/IV-kurs/EO ... lentin.doc
Здравейте, асансьорен техник сам и искам да ви кажа, че има много смешки написани по темата. Трябва да знаете, че професията не е толкова лесна и когато има проблем на дадено място в асансьорната уредба, то в много от случаите е предизвикано от нещо друго. Преплитат се механика (статика, динамика ,кинематика) с електротехника и електроника. Искам само да призова да бъдем малко повече европейци и да оставим асансьорните техници да поддържат асансьорите, и по-добре не пипайте, където си МИСЛИТЕ че разбирате. Ако имате въпроси и търсите компетентни отговори може да ми пишете на скайп: pilotcheto
valentin114 - специалист
vk написа:
Трябва да се позасили полезната информация в сайта по отношение на Асансьорите, липсва достатъчно информация
ето линк към една дипломна работа- "проектиране и електрообзавеждането на болничен асансьор в 12 етажна сграда"
http://tu.badgad.net/storytu/IV-kurs/EO ... lentin.doc
Линка ти не работи, но ако питащия не си е намерил отговор до 2-3 дни,. имам приятел асансьорен техник...и ще има компетентен отговор
fikata - майстор
ако питащия не си е намерил отговор
Сигурно е намерил. Едва ли 4 години и половина даже близо пет от тогава да ходи още пеша.. :-D
valentin114 - специалист
Сря Авг 25, 2010 9:45 am...
Последна промяна от valentin114 на нед фев 12, 2012 2:32 pm, променено общо 1 път.
fikata - майстор
Линка ти не работи, но ако питащия не си е намерил отговор до 2-3 дни,. имам приятел асансьорен техник...и ще има компетентен отговор Fri Feb 10, 2012 7:24 pm

А питащия е питал на
Post subject: ЕЛ. СХЕМА НА СТАР АСАНСЬОР С РЕШЕТКА И ДЪРВЕНА КАБИНА
PostPosted: Mon Apr 30, 2007 2:31 pm

Някой има ли такава схема? Ще ми е интересно да разбера каква е релейната логика за управлението на асансьора, тъй като няма никаква
:-D
ПП А пък селянина си остава такъв, дори в най-голямото село да се премести.
Сигурно е така.Трябва да го знаеш това, щом си учил във ВИМЕСС /Висш институт по механизация и електрификация на селското стопанство/
stivemaster - майстор
Не се карайте за глупости бе колеги , в крайна сметка файдата от форумите е тази че дори по тема от години може да се добавят нови неща които да са полезни на всеки четящ ги дори и след години.
Та по темата уважавам труда на асансьорните техници и гледам че в темата са взели участие и такива но моля да не се заблуждаваме и при липса на информация по някоя тема ако трябва също да питат за да внесем яснота :
Ето един пасквил http://otgovori.info/legislation/Naredb ... nsiori.pdf който в България минава за нормативен акт в областта на асансьорите от който е видно че отговорност всъщност не носи никой.Нито за проектирането (в повечето случаи неотговарящо на евродирективата) да не ви дава господ да сте инвалид или да имате близнаци с по-голяма количка ,че ще си истоите в къщи.Нито за подръжката ,какво като има инспекция ,шефа на асоциацията на производителите на асансьори пусна едни цифри прибирани от нея дето ...... .
Сега погледнете там наредбата която съм дал и си задайте въпроса (само вижте персонифицирането на носещия отговорност - Ползвателят !!!!) абсолютна глупост .Според съда отговорност всъщност носи СОБСТВЕНИКА.
За всички запознати е ясно как се процедира при липса на контрол (ас.техник идва преглежда машината и казва на домоуправителя че спешно трябва да се подмени едикое си струва едиколко си , но получава отговора - абе стига бе човек не може ли да се оправи там това нещо ти луд ли си толкова пари аз не мога да им събера пари за тока на тоз асансьор ти ...... Тогава ас.техника свойски предлага - абе ти подпиши тука дневника че съм ти казал пък като съберете пари .....) и така до белята .Ако случайно цъфне инспектор ,аз не вярвам някой да е виждал такъв фантом той винаги идва по неизвестно време и залепя лепенката .Ако пък ви спре асансьора поради оплакване от ваша страна изобщо не се успокоявайте нищо добро не ви чака вие ще сте прецакания .
Всичко дотук описано е във ваша вреда ,ще си платите акт от инспекцията ,ще смените нужното и нещо абсолютно ненужно но за отмъщение от техника и недай си боже да не го направите веднага и да постои спрян известно време.
Вече има примери на спрени за седмица две асансьори на които "някой" им открадва мотор-редуктора !!!!!! Кой ли може да го направи ????
Пиша всичко това макар че знам че познанието носи тъга и запознаването със ситуацията едвали ще ентусиазира някого но това е един от най наболелите проблеми на ежедневието ни който оставайки нерешен ще носи допълнителни такива в бъдеще .Според БЪЛГАРСКАТА АСАНСЬОРНА АСОЦИАЦИЯ http://www.bla.bg/ над 63% от асансьорите са опасни за ползване и с абсолютно изчерпан ресурс.
stivemaster - майстор
Изхода според мен е служебен домоуправител който да стои на главата на техника и да упражнява контрол и върху фирмата щото всички фирми за подръжка вече знаят че фирмите осигуряваши домоуправители оперират със сериозен брой входове и ако ги изгонят от много места .... , това от една страна.
От друга страна те няма така лесно да допускат компромиси щото са длъжностни лица и така би трябвало (макар че съм песимист) нещата да се подобрят ,но всичко е в манталитета ни няма какво да се сърдим ,ние сме си виновни отвсякъде.
Изобщо не знам как би могло да се финансира подмяната ,щото не става дума за възможно въстановяване на асансьорите те са тотално приключили почти навсякъде.
Може би защото не съм финансист но пък съм убеден че с тези политици и да има такава възможност алчността за рушветче ще погребе всяка надежда.Неслучайно 20 години след като някои държави приключиха със саниранията на изостаналите си новоприсъединени провинции у нас се говори за програма за саниране с бюджет от 63 млн.лв. а от саниране се нуждаят 18 700 сгради сами си отговорете дали ще стигнат за нещо.
Изобщо не си правете илюзии че някой от т.н. "специалисти" залагат в проекта по саниране мероприятия за подобряване състоянието на асансьорите.
  • 1
  • 2

Тема "ЕЛ. СХЕМА НА СТАР АСАНСЬОР С РЕШЕТКА И ДЪРВЕНА КАБИНА" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: