Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
nikivd - специалист
Ако след електромера се заземи "0-та'' има ли възможност да се увеличи изразходваната енергия?
nikivd - специалист
Казвам, че тока който отива в земята не минава ли през електромера.
plamen6100 - специалист
"Ако след електромера се заземи "0-та'' има ли възможност да се увеличи изразходваната енергия?" - НЕ
За отчитането на енергията минава само единия кабел - демек фазата, нулата е сама за захранването му /електрониката или напреженовата намотка/.
hidrazin - майстор
Ако си в някое забутано село и си захранен от трафопост на един километър от теб и стари и тънки проводници, сам ще си сложиш земно.
fikata - майстор
Ако след електромера се заземи "0-та'' има ли възможност да се увеличи изразходваната енергия?
Няма възможност.
ArturDent - Почти Безобиден
Изразходваната енергия ли енергия или отчетената енергия?
или си мислиш че като биеш заземление, ше лъжеш енергото?

Абе на всичко - НЕ.
В. Петров - специалист
hidrazin написа:
Ако си в някое забутано село и си захранен от трафопост на един километър от теб и стари и тънки проводници, сам ще си сложиш земно.
Не ми става ясно как ще помогне това.
hidrazin - майстор
Ами мисля че и сам може да си отговориш.Имаш две жици по 1 км с примерно еднакво съпротивление.По едната - фаза, по другата - нула.Ако се захранваш само с тях ползваш и нулата на въпросното трафо.Ако си направиш допълнителна нула(земно) елиминираш нещо - сам се сети какво. :?
Защото за съм виждал къщи, в които потенциала между нулата от трафото и земното е 40 волта !!! И като барнеш с фазомера нулата - свети.
Нещо напротив ?
:-k :-k :-k

Тема "Относно заземяване" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: