Прикачен файл:
P1010021.JPG (111.68 KиБ) Видяна 7763 пъти
Таймера на електромера ми спря да работи. Знам,че най-логичното е да викна ЕОН да си го оправят,но преди това все пак реших да се консултирам и тук. Електомера е трифазен ако има някакво значение и това спиране на таймера съществуваше всяка зима при минусови температури.понеже е навън. Но от две години остълихме верандата и сложихме врата,тоест сега вече не е на минусовите температури и там не е падало под 0 тая зима. Уви въпреки това таймера пак спря. Досега тръгваше,като го почукаш два три пъти и дори ми бе изгодно,защото си "въртях" нощната енергия когато искам. Но сега не тръгва,така е откак "сви" под минус 20. Още малко предистория и подробности да дам. Таймера от 4-5 години,когато му скимне издава станни звуци. Издава един специфифичен бръмчащ звук. Когато изключа едината от трите фази...бръма спира,но таймера не тръгва. На какво може да се дължи този бръм? Спира като спра само едната фаза,на която имам малко консуматори...при спиране на другите две пак си бръмчи. На тоя кръг има телевизор,зарядно за телефон ,4 крушки с нажежяема жичка ,помпичката на парното (вързана през UPS) и от време на време се пуска партигрил. Изключвам всички консуматори освен помпата на парното и бръма не спира. Самата помпа е на твърда връзка,затова не съм си играл да я разкачам,а и не ми се спира в това време камината. На какво може да се дължи този бръм или просто е защото таймера си е заминал.
После как мога да процедирам с този таймер( питал съм еон и отговора беше- ми удряй го с ръка,той ще тръгва,че сега няма кой да дойде) Дори не съм помислял преди това да го удрям,те ми казаха,че това било "решението" . Е да ама и боя вече не помага