• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Диленс - помощник
Имам няколко луминисцентни лампи с по три тела и яко бръждят.Моля помогнете как да ги оправя.Благодаря
velsi - Почетен майстор
Смени им дроселите.
escutcheon - специалист
Или ги залей с блажна боя, изчакай да се вдървят и пак .
mladkal - майстор
Имал съм го този проблем с няколко от 18те луминисцента скрито осветление в гипсокартон. Всичките бяха еднакви модели, марка, но само някои от тях бръмчаха:
Първо всичките ги прегледах за правилно свързване към ел. мрежата - реших, че може да има значение. Нулата на нула и фазата на фаза.
Второ на някои дроселите бяха по-слабо завити към шасито на самата лампа. Притегнах ги, затегнах ги здраво.
Трето затегнах здраво и капаците на П-образното шаси на самите лампи.
Проблема се оправи.
Ако твоите са лъскави рефлектори или са в пластмасови кутии може би има някакви хлабини, които са повод за вибрации.
Краен вариант, както споделиха и по-горе сменяй дроселите, но не съм на сто процента убеден, че от там ще да идва проблема ти.
ELEMENTAL - специалист
escutcheon написа:
Или ги залей с блажна боя, изчакай да се вдървят и пак .
С епоксидно лепило се прави-не със блажна боя.Иначе първо опитай със затягане както ти каза mladkal.
Диленс - помощник
Абе взех нови обаче от 8 броя два не работят.Идея нямам как да ги проверя.Просто не откъсват.Слагам друг от новите на тяхно място -бачка си.Дали е възможно да са дефектни ,че да ми ги подменят?Иначе с новите не бръмчи.
ELEMENTAL - специалист
Проверяват се със омметър( или мултиметър).
ELEMENTAL - специалист
А тези болтчета затегна ли ги?

Прикачен файл

P1000238_hf.JPG
P1000238_hf.JPG (28.21 KиБ) Видяна 3719 пъти
d3v1ous - специалист
Пичове извинявам се че се намесвам с нова тема но имам подобен проблем и реших да го споделя тук защото е по темата. Значи купих си от онези бутони за осветление ( дето можеш да намаляш и увеличаваш осветленето ) предполагам се сещате за какво става дума. Продават се по магазините. Та проблема е че Лампата бръмчи, поне така чувам , слушах добре да не е дросела, но не лампата си бръмчи , говориме за лапма със жица обикновена , не луминисцентна. Обаче и друго забелязах - бръмчи само когато тръгна да намалям. Не бръмчи когато свети на пълна мощност. Т.е. все едно е без устройството за намаляване. Като обикновен ключ. Колкото повече намалявам толкова повече бръмчи. Дайде идеи...
hygro - майстор
Болшинството въпроси, които се задават във форума, вече са дискутирани нееднократно. Най-добре ползвайте функцията Търсене преди да попитате нещо.

http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... =6175#6175

Причините за бръмченето на крушките са идентични.
  • 1
  • 2

Тема "Бръждене на луминисцентна лампа.Дразни." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: