Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте,
казусът ми е с следният искам да сложа 6 енергоспестяващи крушки на димер и въпросът ми е дали ще става номерът. Видях, че се продават вече такива крушки на които пише, че са димиращи. Видях, че димерите имат изискване за мин. 40 ВА, което при мен ще бъде 6x15=90 ВА. Та ако става препоръчайте и димер и от къде да го купя.
Благодаря предварително.
255388 - специалист
Има разни:
http://www.ebay.co.uk/itm/Varilight-1-G ... 2606wt_932

http://www.ebay.co.uk/itm/1-GANG-1-WAY- ... 3873wt_932

Първо провери тук в по-големите вериги магазини.
Мерси за линковете, но нещо въпросните не ги намирам в БГ магазини. Също така ще светят ли нормално, в смисъл да не трептят, да може да се загаси напълно лампата.
Пробвах една димираща крушка с обикновен димер и първо светлината трептеше, второ се намаляваше от самосебе си и трето не можеше да се загаси напълно.
miroton - майстор
Виж си намери енергоспестяваща крушка за димиране ако се произвеждат.
vk - специалист
Въпроса с димерите е много шибан,
трябва да се подберат такива, които да могат да работят с "компактни луминисцентни лампи"
Освен това на един познат се случи димера да му бръмчи (хем беше Шнайдер), та се наложи да се купува по-скъп който е към 60 лв.
Самия ти казваш че някой димери не гасят напълно.
Помисли въобще - много ли ти е нужно това ? И дали не можеш просто да премахнеш тази идея и да я смениш с друга.
Има и други видове димери - такива , които се монтират в ел.табло и се командват с бутон, казват били по-сериозни и по професионални, а и по-скъпи. Но този случай е подходящ ако се преработва една цяла инсталация в къща/апартамент и се предвидят такива неща.
Изображение
255388 - специалист
Димера от първия линк мисля, че ще ти свърши работа. Като крайна цена до тук ще ти излезе към 45лв. Димиращи CFL има - Philips имат такава серия от доста време и са стабилни. Обаче си е инвестиция всичкото това. Прецени дали си струва.

Тема "Енергоспестяващи крушки и димер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: