• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
tino-ni-no - напреднал
shotik:наистина ли мислиш че ще меря напрежение при настроика ом
недеи така като за толкоз зная
:)
много ми помогнахте благодаря
shotik - майстор
tino-ni-no написа:
shotik:наистина ли мислиш че ще меря напрежение при настроика ом
недеи така като за толкоз зная
:)
много ми помогнахте благодаря
Ами на всеки може да се случи,защо да не ти напомня ?

Мисля ,че и написаното от bigdragon отговаря точно на това ,за което мисля и аз.

Другото е ,че никога не сме се виждали и не знаем възможностите си.
Krelion - специалист
Да споделя,малко извън темата.От 2 години ползвам мултимер за 8лв от магазин за електроника.Меря главно напрежение на акумулаторите ми и верига.Пъхах го и в контакта от време на време.
След последното изгаряне на фурната започнах да меря напрежението в мрежата редовно.Показваше от 240 до 270в в различни часове на денонощието.Сверка с батерия-1.52в=
Вчера се обадих на "енергото" и чудо-след половин час пристигна служител да мери.Неговият уред показа твърдо 233 а моя 250-260.Живота на уреда ми щеще да свърши в пода,но пожалих паркета.Вече е на парчета гадта.
Утре ще си направя "аркашка" за верига :)
cvetanmu - специалист
Krelion написа:
Да споделя,малко извън темата.От 2 години ползвам мултимер за 8лв от магазин за електроника.Меря главно напрежение на акумулаторите ми и верига.Пъхах го и в контакта от време на време.
След последното изгаряне на фурната започнах да меря напрежението в мрежата редовно.Показваше от 240 до 270в в различни часове на денонощието.Сверка с батерия-1.52в=
Вчера се обадих на "енергото" и чудо-след половин час пристигна служител да мери.Неговият уред показа твърдо 233 а моя 250-260.Живота на уреда ми щеще да свърши в пода,но пожалих паркета.Вече е на парчета гадта.
]

Мултимер за осем лева е нормално да даде такива отклонения :). Ако не си го повредил може да пробваш да си корегираш показанията, като ползваш някой проверен и изправен мултимер за еталон - със сигурност ще ти върши повече работа от аркашката.
galin56 - специалист
Krelion написа:
Еее ти пък. Защо си го счупил? Е ти какво очакваш от мултимер за 8 лв. Естествено, че служи за ориентировъчни стойности. То и в къщи ти е за това - ориентировъчно. Аз имам същия и си го ползвам рядко но ми върши работа. На работата, където работим по-професионално имаме мултимер за 100 и нещо лв. То има даже и калибрирани със сертификат от метрология, но само сертификата е няколко стотин лв. Но за вкъщи където го ползваш от дъжд на вятър и то само за ориентиране за какво ти е такъв скъп мултимер? Тия от по 8лв. са перфектни.
paralesa - специалист
мултицет за 20лв може да ползвате само за ориентир...точност не очаквайте. КАчествен измервателен уред струва пари,не е подарък за 6 лв на битака
kam34 - специалист
Krelion написа:
Ако батерията му е слаба показват по големи стойности.
  • 1
  • 2

Тема "как се мери напрежението в ел.мрежата(контакт)с мултицет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: