• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
genius - помощник
Не е късо,след като пада след 1 минута,това е претоварване.Сигурен ли си че този предпазител е само за бойлера?Ако е така,трябва да замериш тока под товар,ако е под написания на предпазителя,смени бушона,ако е над13.6-14А,търси си гаранцията.
lyki - специалист
Премери с ампер клещи на колко ампера работи проклетия бойлер.
Ако е окъсяване би трябвало още при включване да пада предпазителя.
Най вероятно претоварваш предпазителя.
Rumen Iankov - специалист
Сложи придпазител 25 А и мисля че проблема ще се реши.
arkadas - напреднал
Много благодаря за мненията и съветите! Страхотни сте! Утре ще викам майстор и ще пиша за решението на проблема. Стига майстора да го открие!
pavelari - майстор
режа си оная работа че бушона ти е от онези с оранжевите ръкохватки - и подмяната с 25 А ще реши проблема, както вече един колега писа
1 минута време е показателна че има прегравяне а не късо при това прегряването е от ток близо до този изписан на прекъсвача
lyki - специалист
режа си оная работа

Aко може да я дадеш на една моя комшийка ,да я ползва за тупалка ,да си тупа чергите с нея ,че все нашата взима на заем? :lol: :lol:
Fender_str - специалист
arkadas написа:
Много благодаря за мненията и съветите! Страхотни сте! Утре ще викам майстор и ще пиша за решението на проблема. Стига майстора да го открие!
Наскоро оправях подобен проблем в един приятел и се оказа, че има влага в стената и като включи лампите явно са прескачали искри или нещо такова да няма влага новото строителство е... а за бойлера едва ли е дефектен аз съм в производството и мога да ти кажа, че се изпитват при доста по екстремни условия отколкото работи в нормален режим и е ИЗКЛЮЧЕНО да има пробив на 99% ;)
baretata_7_62 - специалист
А колко ампера е пусковия ток на нагревател 3kW и как се изчислява? Не че е по темата, но е близоко до нея.
lubomirlz - специалист
с десетина процента по-висок от номиналния.
Gadnyara - специалист
plamen6100 написа:
Луда работа, как може на 3.0 kW товар проектанта да заложи 16А предпазител /3000:220=13.63А, ~14A/ Та въпросния предпазител, работи на границата на възможностите си - изключва му термичната защита. Какво правим, ако напрежението падне само с 5%. Поне 20А/3х2.5мм2/ трябва да е или 25А/3х4мм2/ - все пак трябва да защитим не само товара а и захр. му проводници - електричарите ме разбраха :)
Вие кажете какво ще стане, ако напрежението падне с 5%! :)
Да не би да имахте предвид "да се вдигне с 5%"??!!
Електричарите ме разбраха :)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Проблем с бойлера и бушона" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: