• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
chano3891 - специалист
опаа били са бели. цццццццццццц
paro_k - помощник
бели са тия навън, които излизат от буксата. Не допрочетох какво ме питате. Съжалявам. Утре ще опитам да видя вътрешните
hidrazin - майстор
Талянса му работа - бели. :?
Човека ме разбра - не говоря за тези кабели дето се виждат на снимката!!! Те са от пералнята към буксата на мотора.
Питам за тези от буксата дето влизат в корпуса на мотора и не се виждат на снимката.Може и да нямат шарено, но на някои имат.
Ох, заболяха ме пръстите да викам !!! :weedman:
chano3891 - специалист
ама и аз я надробих една с тези цветове.
hidrazin - майстор
Няма нищо де, и доста помогна.Схемата и вързването ти са правилни.
И на av и bv си прав.Първото е бързи, второто бавни.За подредбата на буксата и аз мисля че е така.
Сега на човека му остава само да пробва по схемата ти.
Хубаво беше да се намеси и някой дето знае подредбата на буксата при точно този мотор.
:partyman:
paro_k - помощник
Благодаря ви още веднъж. не ми е спешно, така че ще видя кабелите вътре и ще пиша.
Колкото до мощността, надявам се да е достатъчна. Ще измисля някакъв вал с нещо като ножове и като набере обороти ще му метам ябълки :-D А и шайбата на режещия вал ще е доста по-голяма.
hidrazin - майстор
И како ще правиш с тях - ракия , на прасетата или оцет?
Първите две ми харесват - третото не!Пък и ако съчетаеш първите две е много добре.
Ще стане ракия с прасешко! И от мен да знаеш - най-хубавите шишчета стават от плешка.
Ако някой ти каже друго - лъже или не знае.
Ето малко ракиени ябълкови мелачки. :-D
мелачка за ябълки
:partyman:
paro_k - помощник
hidrazin написа:
И како ще правиш с тях - ракия , на прасетата или оцет?
Ще пробвам с вино, пък каквото излезе. Всяка година изхвърлям по 4-5 чувала ситнежи и ми е жал.
Разкрих цвета на кабелите под кожуха на мотора. Май тия си слагат каквито имат :lol:
ето ги на база номерацията на chano3891
Прикачен файл:
elmotor5.jpg
elmotor5.jpg (29.11 KиБ) Видяна 11091 пъти
paro_k - помощник
Най-после намерих време и кураж да пробвам. По схемата и указанията на chano - тръгва, сменя посоката, но не и оборотите. В двете посоки върти бавно и немощно (съвсем леко притискане на шайбата с ръка го спира), а и бързо загрява. Има ли значение кои клеми на кондензатора ползвам? Преди да го демонтирам пералнята си работеше нормално. Нещо не е наред, ама не знам какво :? . Дайте някаква идея или да го нося на майстор?
  • 1
  • 2

Тема "Свързване на електромотор от пералня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: