• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте, имам Nokia N95 8GB, и преди около месец, спря да работи. Симптомите бяха.. първо започна да се изключва сам понякога, после по често докато един ден не започна да се изключва през 1-2 минути, и накрая спря да се стартира, същото го правеше и на зарядното и сега вече, нито иска да се стартира, нито иска да се зарежда на зарядното. Отнесох го в един сервиз, и човека там ми каза, че са окислени пластинките и там около тях(тези който се докосват с батерията), и било скъпо да се поправи и т.н. а пък не ми се дават много пари за ремонт на такъв телефон.
Батерията работи, проверена е още преди да отида към сервиза.

Идеята ми е, дали някой може да ми предложи вариант с който да опитам да го оправя... Ако имате въпроси и предложения, казвайте
VLADO66 - майстор
Ми зачисти си клемите с финна шкурка.
Добре, ще пробвам това, ако не стане ще пиша отново... :)
Тани - модератор
Пръсни го и с контактен спрей - ще предпази пластините от окисляване.
heaton_asd - специалист
А майстора каза ли ти точна сума или само : "много скъпо", ако е така по-добре го занеси в друг сервиз.
За това ли става въпрос : http://www.cellphonelcd.net/product-5618.html ?
hidrazin - майстор
В никакъв случай шкурка - колкото и да фина !!!!!!!!!!!
То това да не са клеми на акумулатор за кола. :lol: :lol: :lol:
Само с обикновена ученическа гума за триене на моливи - по-мекичка.
Със шкурката ги довършваш окончателно.
Между другото - няма значение.То ако беше само до почистването в сервиза щяха да
го направят и да ти вземат парите. :?
Господ да прости телефона - Амин !!!
Само такова:
Изображение
:partyman:
Да за това става на въпрос, там ми показа, че било се окислило, каза че е скъпо.. аз казах, ако е много пари да не го ремонтира, ако е по малко да го оправи... той ми обясни, това което ви казах и ми го върна както му го оставих. Последно как да процедирам ?
hidrazin - майстор
Почисти пластините с гумичка.Ако не тръгне смени сервиза.
:partyman:
paralesa - специалист
потопи го в кока кола,изчакай да разяде окиса,изсуши го два три дни и се моли да тръгне :)
иначе малко по-сериозно,защо не пробваш с контактен спрей да пръснеш?
novgradski - специалист
На жената телефона.... веднъж се изключил 2-3 пъти през деня и...вечерта -почистване с контактен спрей (бях си взел за колата) ...та вече няколко месеца от тогава - няма проблем.
Не съм пробвал с гумичка ,но с шкурка ....няма да пробвам (не ти го и препоръчвам).
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с телефон N95 8GB, окисляване.." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: