• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
raymen - помощник
vk написа:
1.Защо не искаш над шкафчето да бъде, а....
Аз против нямам нищо ама половинката си мисли, че визуално няма да е добре, не се връзвало с останалата част. На мен даже ми се вижда по-удобно да е под лампата вместо отстрани между таблата и нощното шкафче. Защото за да гася ако е отстрани до таблата трябва да съм легнал по корем за да ми е удобно или на една страна и да си пусна ръката, а ако е под лампата само се протягам и готово.
raymen - помощник
[quote="hidrazin"]И на тая спалня там където е таблата няма ли да има нещо като ракла?Защото така....
Не, ракла няма да има, а един цял гардероб отсреща на стената. Старата спалня беше с ракла и за мен заемаше само място. Излишно място, в което освен молци друго не вирееше. На стената ще има само табла, а нощните шкафчета са прекалено ниски за да мога като се обърна да ги гледам. Таблата е на 90 см, шкафчетата за 33 см високи. Като сметна подматрачната рамка и матрак от 20 см върху нея значи съм поне на 55 см от земята.
Сега значи най-вероятно монтажа ще стане под лампата, мен лично от страни не ме кефи, а за девиаторни ключове също ще се откажа. Одрусаха ме 30 лева за 2 контакта, 2ключа и 2 двойни пластмасови кутии на Schneider Electric а само един девиаторен беше 26 лева... излишен разход за безработен домашен майстор :)
hidrazin - майстор
За тия пари да не са със златно покритие?
Дори и при тия скъпари няма да ти излезе повече от 20 лв.
http://eltech3.com/products_list.php?ma ... at=&id=579
Един девиатор е 3,90 лв без ДДС.Откъде ки купуваш на тия цени?
:partyman:
raymen - помощник
hidrazin написа:
За тия пари да не са със златно покритие?
Дори и при тия скъпари няма да ти излезе повече от 20 лв....
:partyman:
Кварталния ел. магазин... усетих аз, че нещо ме клатят, веднага почнаха да ми предлагат някаква специална лимитирана серия контакти с метални капачета и какво ли не. Аз им казвам, че искам съвсем обикновенни пластмасови, та взех 2 контакта и 2 ключа в двойна розетка с 4 пластмасови кутии за вграждане и всички за 30 лева, а девиаторни реших да пообиколя и евентуално тогава да взема.

Долу има снимки които добавих да се види резултата, Имах късмет от ляво защото кутиите се падат точно между две арматури - на късмет съм пробил дупката точно между двете.

Прикачен файл

jelyazo.jpg късметлийско място за кутия

Прикачен файл

lqwo.jpg лява страна

Прикачен файл

desen.jpg дясна страна
  • 1
  • 2

Тема "Извеждане на кабел от контакт за аплик" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: