Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
gtg1977 - специалист
Здравейте.Някой може ли да ми каже дали с бързо зарядно може да се зареждат всякакви батерии на винтоверт.Въпросът е че имам винтоверт Скил/не е нещо особено,но за домашни неща става/ и точно когато ми потрябва-батерията е изтощена.Времето за зареждане е от 3-5 часа.Мисля си,че ако имах бързо зарядно,ще слагам батерията да се зарежда непосредствено преди да ми трябва.Стига да може :-D
pansim - майстор
Най-вероятно твоята батерия НЕ е литиево-йонна, а никел-кадмиева /или никел-металхидридна/
Бързо зареждане не е препоръчително.
gtg1977 - специалист
Няма да стане или ще се прецака батерията.
moimoimoi - майстор
тия дето им дават зареждане от 3 до 5 часа батериите за нищо не стават-нито са издържливи нито се зареждат бързо
хубавите зарядни и батерии са тези с контрол на заряда,т.е. освен плюс и минус на клемите на батерията/зарядното трябва да има и трети извод който е за контрола на заряда
а за бързината има значение и типа на батерията
а твоята явно има и голям ток на саморазряд-т.е. не задържа продължително време ток
имам едно малко винтоверт-че3.6 волта някво швейцарско е и седи в колата което даже и след 1 година пак си има ток в него и можеш да свършиш някаква работа
fox_vt - майстор
gtg1977 написа:
Здравейте.Някой може ли да ми каже дали с бързо зарядно може да се зареждат всякакви батерии на винтоверт.Въпросът е че имам винтоверт Скил/не е нещо особено,но за домашни неща става/ и точно когато ми потрябва-батерията е изтощена.Времето за зареждане е от 3-5 часа.Мисля си,че ако имах бързо зарядно,ще слагам батерията да се зарежда непосредствено преди да ми трябва.Стига да може :-D
Точно заради това си сложих на машинката за подстригване батерии енелуп а на винтоверта полимерна батерия а по късно си купих и литиев винтоверт 10,8в и сега даже и година да мине само вземам и почвам да работя.Никел кадмиевите батерии за винтоверти са само за профи ползване демек всеки ден за домашно тип 1 път в месеца не стават.

Тема "бързо зарядно за батерия на винтоверт" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: