Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
Въх. Друго очаквах. Пробвай между 5 с тези 1, 2, 3, и 4 и после с 6-та. Има ли и други изводи от бойлерчето?
Втората степен от това черното ключе с двата черни кабела ли се включва?
Това съпротивление e голямо за нагревател от 7kW. Провери си и уреда като му дадеш пипалата на късо
трябва да покаже нула.
:partyman:
stiks00 - помощник
Няма други изводи. Да. Ключето е за втората степен. Помислих, че няма да се появиш и го събрах, отново. Ще го разкача след малко и ще направя отново замерванията м/у 5 и останалите, както си написал. На късо уреда ми дава 1.3 ома.
stiks00 - помощник
Съпротивление около 24-25 ома има само м/у 5 - 1 и м/у 2 - 3. Останалите са безкрайност. Проверих ги всичките.
hidrazin - майстор
И същото със 6-тицата. Може да провериш и ония двете бели кутийки дето са захванати за бойлерчето.
Те трябва да ти дават нула ома (или 1,3 в твоя случай). С една дума да дават верига.
Иначе тази вечер цяла нощ съм на разположение. :-D
hidrazin - майстор
Уф, колко съм ... :-D Работата се изясни. Заблудих се. Бойлера ти е трифазен и нагревателите са за 380V и тогава измереното от теб
съпротивление е нормално. Та значи имаш три нагревателя. Първия между 6-4 изгорял. Втория между 2-3 - здрав. Третия между 1-5 - здрав.
Та затова на първа степен не ти е достатъчно топла водата - имаш само 7kW а не 14. Като включиш втората степен стават 14kW, както е било
преди да изгори половинката на първата степен. Пък белите кутийки са за термото - дясната за първата степен, лявата за втората.
Та сега имаш два варианта - ако ти стига 14kW си го караш на втора степен докато не замине и още един нагревател. Другото се сещаш - магазина.
Разрешено. :headbash:
stiks00 - помощник
=D> Благодаря! Сега и на мен ми се изясни. :supz:
hidrazin - майстор
О.К. Пак заповядай. Оставям те да спиш. Аз чак на сутринта. :shock:

Тема "Бойлер Сименс 21 kw не работи единия нагревател" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: