• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ivayloandreev - помощник
Здравейте, направих фалшив прозорец от гипсокартон на стената, вместо стъкло има плексиглас със залепена снимка пейзаж от фолио, искам да монтирам някакво осветление зад него, за да свети равномерно зад плексигласа.Правя подобно нещо за пръв път и искам да се консултирам с някой, който има опит в осветлението, защото не съм много напред с материала в областта на осветлението.
Размера на плексигласа е 870мм/500мм.
докера - специалист
Фолиото за плескигласа ли е залепено или в дъното на нишата ? Ако е на плексигласа , пробвай по стената в нишата да разположиш равномерно няколко реда диодна лента. Това са SMD диоди , наредени по тройки на лента със самозалепващо покритие отзад .Захранват се с изправител на 12V.
ivayloandreev - помощник
докера написа:
Фолиото за плескигласа ли е залепено или в дъното на нишата ? Ако е на плексигласа , пробвай по стената в нишата да разположиш равномерно няколко реда диодна лента. Това са SMD диоди , наредени по тройки на лента със самозалепващо покритие отзад .Захранват се с изправител на 12V.
Фолиото е залепено за плексигласа.През какво разтояние трябва да наредя лентите, за да получа равномерно осветяване по плексигласа и въобще може ли да се получи равномерно осветяване или ще вижда, че са отделни ленти?

Искам да получа горе долу ефекта ако сте забелязали в сутришния блок по НоваТВ, имат фалшиви прозорци зад водещите може да се види в прикачената снимка.

Прикачен файл

Capture.JPG
Capture.JPG (42.42 KиБ) Видяна 4162 пъти
velas - специалист
Върху ЛЕД лентата може да залепиш лента оризова хартия и да я разсееш допълнително, като може и да я димираш, за да регулираш интензитета на светлината.

Всичко става с проби и зависи от пропускливостта/разсейването на фолиото и оризовата хартия.

Това в студиото на телевизията е направено по съвсем различен начин... ;)
Последна промяна от velas на пон окт 01, 2012 9:39 pm, променено общо 1 път.
докера - специалист
Може и да я налепиш така , че да свети към дъното на нишата и отразената светлина да осветява тапета . Така ще се разсее допълнително . предполагам , че има рамка - налепи околовръст цялата рамка , за да нямаш тъмни петна.

Преди време правихме опити в работата с едно рекламно пано - диодната лента трябва да е на доста голямо разтояние от осветяемата повърхност , за да не личат линии.Доста насочена е светлината . Затова предложих светлината да се отразява първо в стената отзад , за да се разсее....
Последна промяна от докера на пон окт 01, 2012 9:44 pm, променено общо 1 път.
ivayloandreev - помощник
leosat varna написа:
Върху ЛЕД лентата може да залепиш лента оризова хартия и да я разсееш допълнително, като може и да я димираш, за да регулираш интензитета на светлината.

Всичко става с проби и зависи от пропускливостта/разсейването на фолиото и оризовата хартия.
Това с оризовата хартия е интересна идея със сигурност ще го изпробвам, точно това искам да получа аз, добре разсеена светлина, с еднаква сила на светене по целия плексиглас.
ivayloandreev - помощник
leosat varna имаш ли идея как е направено това в студиото ?
докера - специалист
На мен не ми изглежда да има подсветка отзад .....
докера - специалист
Ако зад плексигласа няма разтояние - няма да се получи с тази лента . Светлините ще се виждат като точки по фолиото .Ето това представлява Изображение
Последна промяна от докера на пон окт 01, 2012 9:53 pm, променено общо 1 път.
ivayloandreev - помощник
зад плексигласа има от 6-8см разтояние
  • 1
  • 2

Тема "Осветление за фалшив прозорец" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: