• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
докера - специалист
А перваз има ли ? От вътрешната страна имам предвид .
ivayloandreev - помощник
Значи изграден е първо от гипсокартон после е направен прозорец, както си е, като дограма, имитира прозорец напълно, но вместо стъкло има плексиглас и зад него на 8см е стена.
докера - специалист
Ами , като гледам размерите , ще ти трябват поне 2 ленти по 1 метър за да обиколиш рамката отвътре - по 8-10лв лентата - 20 лв . Изправител на 12V - още 5лв - общо 25-30 лв .
Ако ти се дават тези пари за да пробваш - опитай . Но не знам дали няма да се получи по-тъмно петно в средата ......
Сещам се и за тънки луминисцентни пури с цокъл Т4 , пак от четирите страни странично вътре , но дали ще паснат като размери ....
8180 - майстор
докера написа:
Сещам се и за тънки луминисцентни пури с цокъл Т4 , пак от четирите страни странично вътре , но дали ще паснат като размери ....
С 4-5 бр. такива, монтирани на дъното трябва да стане прилично, дори да свети прекалено силно. Свети прилично с ок. 100-150W/m2, но трябва повече дълбочина. Ако я няма - повече лампи, но пък свети силно.
Ако се "четат" лампите, отвътре на плексигласа - бяло дифузно фолио от Геко. Има няколко степени на пропускливост за да се намали интензитета - ок. 14лв/м2.

П.П. Ще стане и с ленти на дъното - може да са по-маломощни и по-евтини, но пак 4-5-6 реда (или по спирала) и над 100 градуса разсейване.
докера - специалист
Ще си личат диодите - както писах по-горе , правихме си опити във фирмата и когато осветяват директно отзад , даже на 20см отдалечени, си личаха зад рекламата , допълнително подложена отзад с бели листи .
velas - специалист
ivayloandreev написа:
leosat varna имаш ли идея как е направено това в студиото ?
Направено е със студийни прожектори с дифузор. Светят под ъгъл. По всяка вероятност са накачени горе на ферми, затова не се вижда светлото петно на самия прожектор. Друг вариант е с пана с луминисцентни пури.

Купи си най-евтината 1м лед лента 120 диода на метър (студена светлина) и един адаптер 12V/2A и експериментирай. Сложи оризова хартия върху самата лента, върху фолиото, върху лентата и върху фиолиото, опитай се да закрепиш по средата между лентата и фолиото, 1слой, 2 слоя, 3слоя и т.н. докато докараш някакъв ефект.
Както ти писаха по-горе, същото може да правиш и с матов плексиглас. Има много разновидности, прозрачност, цена и пр.

Дифузия на светлината се постига с разстояние или със силен дифузор.

Докера, извикайте ме мен да ви направя рекламата с диоди. Гарантирам, че няма да се вижда нищо...но скъпичко вземам за ноу-хау... :-D
колев - специалист
Най-естествено стой когато плексигласа е "опал" и осветлението е с луминесцентни лампи. Така най-прилича на прозорец. Отделно могат да се ползват лампи с по-естествена светлина примерно 4000к. По този начин се правят рекламите city lights - тези които са по спирките.
Името на "оризовата" хартия е паус и до колкото знам няма нищо общо с ориза, на английски е tracing paper.
докера - специалист
leosat varna написа:
...........Докера, извикайте ме мен да ви направя рекламата с диоди. Гарантирам, че няма да се вижда нищо...но скъпичко вземам за ноу-хау... :-D
Ти луд ли си ... :-D те за една диодна лента се циганиха , а за ноу-хау ... направо ще ме изгонят , дето съм те извикал :lol:
  • 1
  • 2

Тема "Осветление за фалшив прозорец" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: