• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
valentino76bs - майстор
Колеги дайте съвет за следната ситуация! Имаме изградена инсталация трипроводна в апартамент,без ДТЗ.Човека иска да си премести пералнята в банята/ решението не търпи на промяна/ трябва да се сложи контакт той ще е отвън, ще има душ кабина.Та въпроса ми е следния мога ли да сложа една обща ДТЗ 40A ID с два предпазителя след нея съответно за бойлера и пералнята или да преработвам цялото табло с една комбинирана за бойлера и една ID за всички контактни без на тв. връзка и осветление.С по малко пари ако може естествено е първия вариант но :)
s_gangalov - напреднал
Според мене не е желателно пералнята да бъде във влажно помещение. На електрониката и , никак няма да и хареса влажната среда. По- добре откажи клиента от тази идея , за да не рони сълзи после.
VLADO66 - майстор
Имах една снимка на такава пералня ръждясала до люка :shock: /без платка разбира се/ ама съм я изтрил или сбутал някъде.Може с обща ДТЗ.
boqn_zara - специалист
Не е никак добра тази идея.пералнята ще се развали за нула време.Имах един познат той имаше пералня в банята на 5 година отиде да си купува нова.
Junak - майстор
Щом решението не търпи на промяна, слагай общо ДТЗ и вентилатор с датчик на влажност. Това донякъде ще помогне.
valentino76bs - майстор
s_gangalov написа:
Според мене не е желателно пералнята да бъде във влажно помещение. На електрониката и , никак няма да и хареса влажната среда. По- добре откажи клиента от тази идея , за да не рони сълзи после.
Аз него съм го отказал ама жена му не и увира главата,компромиса го постигнахме с душ кабина :)
shotik - майстор
Аз съм сложил пералня в банята ,защото няма къде да е на друго място,но банята е сравнително голяма /215 Х 175 см/и самата пералня съм я оградил с подвижен параван/водоустойчиво перде/ във форма на буква "Г",за да не пръска вода ,когато се къпе някой.Има добро проветряване и за сега няма ръжди,вече трета година е така,а самата пералня е втора употреба и е поне на 10 г.

Прикачен файл

P1090401.JPG
bulhomes2 - майстор
И моята перална е в банята вече 14 години. Външно се вижда тук там ръжда, но си работи без грешка.
jekasus - майстор
Двата варианта да си наврете пералня и бойлера в банята, без да има пряк допир с водата.
Прикачен файл:
100_1106.JPG
Прикачен файл:
100_0827.JPG
Прикачен файл:
100_0780.JPG
Прикачен файл:
100_1086.JPG
Преди да сложат вратички
Прикачен файл:
100_1311.JPG
gogo7777 - майстор
пряк допир с водата
Прекия допир с водата изобщо не вреди на пералната. Това което може да и навреди е влажноста на въздуха в помещението, защото в съвременните перални има доста електроника и платките им не са защитени от влажност и конденз. Ако банята се проветрява (или има вентилация) не виждам причина тя да не е там. С перде и без перде се тая, е само няма да я мокри външно :-D
  • 1
  • 2

Тема "Пералня в баня." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: