Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
боян - специалист
Монтирай си 3 нови табла и ги раздели максимално на повече кръгове.Предпазителите също трябва да са точно оразмерени.
lafche - напреднал
ето това е прословутото табло :mrgreen:

Прикачен файл

DSC01489.JPG
gogo7777 - майстор
Ами няма смисъл да правиш 3 табла на всеки етаж и да си усложняваш живота :-D . Кажи колко и какви електромера имаш на стълба отвън и ще ти се даде по-точен съвет. Не се вижда добре, но сигурно имаш трифазна инсталация.
Johny - майстор
Има много неща за изхвърляне. Все пак се надявам, че на всеки етаж вътре има и някакво апартаментно табло, но ти нищо не казваш по въпроса.
Все пак моят съвет е да вземеш едно табълце за открит монтаж и да монтираш 3 автоматични прекъсвача на 63А и чрез тях да захраниш всеки етаж. Всичко друго от това табло да изхвърлиш.
Ако имате отделни табла в апартементите, връзваш кабела от улицата директно за всеки етаж и забравяш, че това табло е съществувало.
Но най-сетне опиши цялата сиитуация подробно да не пиша сто пъти ако и да гадаем... #-o
lafche - напреднал
това е единствено табло няма апартаментни табла за отделните етажи и оттам идва проблема толкова са объркани нещата че направо съм изумен че има въобще ток в цялата къща
vk - специалист
Както и да го коментираме - това си е за преправяне на цялата инсталация
Това табло явно е много старо, а и много голямо - няма нищо общо с днешните табла.
И без къртене и пускане на допълнителни кабели няма да мине.
Така с коментари няма да стане.
Кажи в кой край на България си (кой окръг) и някой колега да ти се обади да отиде да види.
lafche - напреднал
http://vikiwat.com/kutiya-za-tablo-jxf252514.html ето такова табло ще ли реши проблема :?:
vk - специалист
Възможно е и в старата ти метална кутия да се сложат 2 Din шини и да се накачат предпазителите. Но аз си мисля че трябва да се доведат и допълнителни кабели, с оглед разделяне на линиите - контакти, осветление, големи консуматори.
Нещо важно - трите етажа независими ли са (живеят различни хора) или се ползва от едно домакинство къщата. Т.е няма да има бойлери и печки на всеки етаж ?
lafche - напреднал
цялата къща се ползва само от едно семейство но на 2 от етажите има бани като на първия етаж бойлера се ползва и за кухнята
miroton - майстор
За каквотие тая кутия.
Имащ 2 варианта

1 застраховаш къщата за пожар
2 плащаш на квалифициран елтехник да ти оправи инсталацията

къщата явно е строена 50 година.

Тема "въпрос пр подмяна на Ел.Табло" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: