Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
alantion - специалист
Здравейте,налага ми се да правя ремонт на професионална готварска печка "торготерм" Произведена през 1989 г в Кюстендил. Не разполагам с техническа документация за мощностите(освен общата мощност -19.8 киловата)
Печката е с 6 горни квадратни плочи. Всяка е с по 3 различни по мощност реотани.
Фурната с какви е,също не зная.
Моля, ако някой има информация ,,ще бъда много благодарен.
Ще се опитам да кача и снимки.

Прикачен файл

ПЛОЧА С КАНАЛИ ЗА 3 РЕОТАНА.jpg

Прикачен файл

2012-12-17_221728.png
Последна промяна от alantion на ср дек 19, 2012 7:40 pm, променено общо 1 път.
Доста пъти съм ремонирал такава печка. Котлоните ако не са прогнили ги свали. Те са закачени на едни рамена и се обръщат нагоре за да може да се работи по тях.Като ги свалиш от долната страна има една чугунена плоча която се държи на четири болта. Като свалиш чугунената плоча кантала е намотан в канали с нанизани на него бонбонки. По магазините се продава кантал взимаш същия със същото сечение и съпротивление и го подменяш. Нагревателите във фурната са стандартни има ги по магазините. Вътре те съветвам да опроводиш всичко наново с термоустойчив меден кабел и да сложищ силови релета или контактори на терморегулаторите, че доста често се повреждат от голямия ток.
shadow__01 - майстор
Трифазна ли е?
При тази мощност би трябвало да е.
fikata - майстор
Трифазна ли е?
Не, шестфазна е защото има шест котлона.
Ако искаш я вържи и на една фаза стига да не ти изключва предпазителя и да не изгориш електромера. :-D
alantion - специалист
Audionotestoyan написа:
Доста пъти съм ремонирал такава печка. Котлоните ако не са прогнили ги свали. Те са закачени на едни рамена и се обръщат нагоре за да може да се работи по тях.Като ги свалиш от долната страна има една чугунена плоча която се държи на четири болта. Като свалиш чугунената плоча кантала е намотан в канали с нанизани на него бонбонки. По магазините се продава кантал взимаш същия със същото сечение и съпротивление и го подменяш. Нагревателите във фурната са стандартни има ги по магазините. Вътре те съветвам да опроводиш всичко наново с термоустойчив меден кабел и да сложищ силови релета или контактори на терморегулаторите, че доста често се повреждат от голямия ток.
Благодаря много за изчерпателната информация.Аз добих представа как са положени реотаните,но питането ми беше каква мощност имат поотделно(трита реотана са с различно сечение и дължина).Не мога да ги замеря,защото са прекъснати и се чупят вследствие окилението от дългата работа.
докера - специалист
Преди години работих като поддръжка в Корабостроителницата и се занимавах точно с такива печки , ама убий ме , не се сещам какви бяха мощностите на отделните нагреватели .
Щом общата мощност на плочата е 2,5kW , най-вероятно са 2 Х 1 kW и 1 X 0,5kW .....

Тема "Професионална готварска печка "Торготерм'-тт данни" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: