Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Кракра - напреднал
Я да повдигнеме темата малко. Та....чета из темите,обяснявате как се прави три проводна инсталация,за да се ползва ДТЗ, ама неутрлата идва през меките връзки на бойлера :shock: :? :?:
Колегата вика-аз си ползвам "мегер"-чето с врътка,ама не казва как отчита времето за изключване на ДТЗ :? .Верно че бавно работеща ДТЗ е по-добре от никаква,ама....все пак?
Другият вика-аз го ползвам Fluke ама нЕма да те обучавам....абе колега не ме обучавай,ама кажи налагало ли ти се да слагаш нови заземители,защото уреда казва че с това ДТЗ и неутрала от меките връзки все едно си си без него......и те така!!!
А това с чети тука,чети там.....то ако ставаше САМО с четене :rolleyes:
С уважение :prayer:
drastar - специалист
При нас системите са TN-S, TT или IT. Затова вярвам на уредчето :-D

ПП. При старите блокове с ТN-C задължително се прави добро заземяване (някъде в мазите на всеки вход отделно) и после всеки апартамент се връзва там( задължително ), системата се променя, ДТЗ задължително и няма проблеми.
fikata - майстор
Как се измерва ....? Въпрос към специалистите
Това е темата и въпреки редакцията на първия си пост и последвалите очевидни раздразнения от това,че не получава очаквани отговори, от раздразненията,че не му отговарят уважавани форумци,които не присъстват тук....
Лично аз не разбирам какъв отговор се търси по темата, но разбирам,че се вменява вина на всички писали по темата /и не писали/,че не удовлетворяват автора на темата..
Защо е така имам обяснение,но ще си го запазя за себе си за да не засягам автора.
Кракра - напреднал
fikata написа:
Това е темата и въпреки редакцията на първия си пост и последвалите очевидни раздразнения от това,че не получава очаквани отговори, от раздразненията,че не му отговарят уважавани форумци,които не присъстват тук....
Лично аз не разбирам какъв отговор се търси по темата, но разбирам,че се вменява вина на всички писали по темата /и не писали/,че не удовлетворяват автора на темата..
Защо е така имам обяснение,но ще си го запазя за себе си за да не засягам автора.
Добре де,за да има коментар на моите въпроси,трябва ли да отварям нова тема в говорилнята???
Fikata,коя е подходящата тема за коментари около това къде и как се ползват модерните уреди за тестване на сградна инсталация :partyman:
dyaneff - майстор
Кракра написа:
Я да повдигнеме темата малко. Та....чета из темите,обяснявате как се прави три проводна инсталация,за да се ползва ДТЗ, ама неутрлата идва през меките връзки на бойлера :shock: :? :?:
Колегата вика-аз си ползвам "мегер"-чето с врътка,ама не казва как отчита времето за изключване на ДТЗ :? .Верно че бавно работеща ДТЗ е по-добре от никаква,ама....все пак?
Другият вика-аз го ползвам Fluke ама нЕма да те обучавам....абе колега не ме обучавай,ама кажи налагало ли ти се да слагаш нови заземители,защото уреда казва че с това ДТЗ и неутрала от меките връзки все едно си си без него......и те така!!!
А това с чети тука,чети там.....то ако ставаше САМО с четене :rolleyes:
С уважение :prayer:
Къде прочете, че неутралата се взема през меките връзки :shock:
Мегер, дали с батерии дали с "врътка" се използва за измерване на изолацонното съпротивление. Недоумявам как с мегер ще измериш времето за изключване на ДТЗ ?
Хора за втори и последен път Ви обръщам внимание , че има тема за ДТЗ, там е обяснен принцинципа и на действие.
drastar - специалист
fikata написа:
Преди да пусна темата прочетох поне 10 пъти обяснението на палавник, но ми трябваше още някой да го обясни за да разбера, че "Импеданса се контролира, за да се гарантира сработването на АП или изгарянето на бушона"
последното изречение е цитат от съфорумец, който ми обясни на лични, при нас ДТЗ е задължителна, TN-C не се ползва и никога не съм видял контрол техник да мери импеданс. Допълних и за другите видове измервания, защото помислих, че ще е интересно и за други....и е

ПП. фиката можеш спокойно да напишеш мнението си за мен (дори, искам да го знам, ако не е за форума, пиши на лични ), не съм обиден или ядосан, че някой не иска да пише, никой не е длъжен....подразнен :? да, защото доста неща се изписаха, но нищо конкретно.

ПП.2 мегер е марка която е една от най добрите за инсталационни тестери
dyaneff - майстор
Много неща неща знаете, а да ползвате търсачка не можете. viewtopic.php?t=16267
Кракра - напреднал
Къде прочете, че неутралата се взема през меките връзки :shock:
Мегер, дали с батерии дали с "врътка" се използва за измерване на изолацонното съпротивление. Недоумявам как с мегер ще измериш времето за изключване на ДТЗ ?
Хора за втори и последен път Ви обръщам внимание , че има тема за ДТЗ, там е обяснен принцинципа и на действие.[/quote]

Колега Dyaneff,ти чете ли изобщо к'ви са въпросите???Назад в темата имаше и други,ама сега в прав текст те питам-Използвал ли си си уреда за RSD test po In и съответно по 5*In.
Не знам от какво недоумяваш,ама това е една от основните разлики между Fluke и "мегер" с "врътка".Между другото в темата за ДТЗ(която толкова настоятелно ми препоръчваш) е обяснено как става измерването na Loop Impedance без уреди по първо направление
Респект :partyman:
drastar - специалист
dyaneff написа:
Много неща неща знаете, а да ползвате търсачка не можете. http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=16267
Моля те да спреш да спамиш темата. От коя тема според теб е цитатът в първият ми пост. Явно доста хора четат по диагонал :-D
Кракра - напреднал
dyaneff написа:
Много неща неща знаете, а да ползвате търсачка не можете. viewtopic.php?t=16267
:partyman: Това е вече друга приказка. Пак мерси,че чак толкова назад не съм се връщал.

edit:Не че си искам виртуалната бира обратно,ама каква е връзката на тоя линк с използването на
уред от такъв клас.

Тема "Как се измерва ....? Въпрос към специалистите" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: