• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
drastar - специалист
здравейте
преди доста бреме бях попаднал на тази програма,но така и не я разучих ........
http://www.dial.de/DIAL/en/dialux/download.html
ribnikolaevi - майстор
Снощи минах през обекта и положението е следното: Всички доиди светят. Просто някой светят слябо и всъщност не вършат работа. Проблемът не е по тройки. Примерно 2 слабосветещи, 2 нормални.
Захранването е: MEAN WELL LPV-35-12, 12V - 3.0A - 35W.
Прикачен файл:
lpv35_1.jpg
lpv35_1.jpg (4.11 KиБ) Видяна 3538 пъти
a_stoev - майстор
Диодите са се препекли заради силикона. Сложи слаба лента защото 14.4W/m влагозащитена не става.
ribnikolaevi - майстор
Доколкото разбирам, са ми продали нещо, което не може да се ползва по предназначение?
Между другото, какво означава да се изпекат?
a_stoev - майстор
От прегряване се скапва P-N прехода и спира да работи както трябва. т.е. да свети. И да, продали са ти нещо което не работи, вероятно и те самите не знаят.
hidrazin - майстор
Има нещо такова, от прегряване прехода деградира. Имал съм такива случаи с други модели светодиоди, ама ленти не съм
използвал кой-знае колко и нямам наблюдения как се държат специално тия. Има и друго - това че си взел скъпи и от скъп
магазин не е гаранция за качество.
:partyman:
ribnikolaevi - майстор
Ето за това става въпрос:
Прикачен файл:
P1100864.JPG
P1100864.JPG (47.94 KиБ) Видяна 3463 пъти
Вижда се как някои диоди "заслепяват" фотоапарата, а други се ясно различими.
hidrazin - майстор
Доколкото виждам не са примерно три последователни. Това означава че им е заминал прехода. Ниско качество диоди или деградация на прехода от прегряване.
:partyman:
ribnikolaevi - майстор
То всичко това хубаво, ама къде да намеря качествени. Повечето са он-лайн магазини, как може човек да ги познае качествени ли са, не са ли?
А тия специално ги взех от магазина в Студентски град, мой познат ми го препоръча ...
На късмет ли е работата, как да подбера добрия продукт?
paio - напреднал
Здравей колега на последния въпрос за късмета отговора е Да. Това ми е работата, и в момента смея да твърдя че никой не може да даде гаранция за това колко ще изкарат лентите ....цените паднаха много и съответно и качеството - за съжаление :) , ако искаш истински вариант най-добре според мен да го направиш с отделни светодиоди .... примерно 0,5W до 3W. При тях поне можеш да си избереш фирмени и да си сигурен за мощност, напрежения, цветна температура лумени и др. Ако държиш да е с лента по добре потърси 5630 с 60 диода на метър, нова е наскоро излезе и до сега не съм имал проблем с нея.
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13

Тема "Светлинен поток от ЛЕД лента" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: