Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
darken_nz - специалист
Тая наредба всеки я знае ,можеби той има предвид някаква нова част ,някаква промяна .Не знам .
Хубаво ,че си качил таблицата ще бъде полезна на хората .
Нали това е целта
:respekt:
тонито - специалист
бихте ли ми казали колко е пусковия ток на луминисц. тръба 36 вата с баласт?
darken_nz - специалист
бихте ли ми казали колко е пъсковия ток на луминисц. тръда 36 вата с баласт?

Че той за такива мощности не знам дали се смята ,обикновенно го смятат при по-мощните лампи :)
Johny - майстор
тонито написа:
бихте ли ми казали колко е пъсковия ток на луминисц. тръда 36 вата с баласт?
Прав е колегата darken_nz. На 36W какъвто и да е, не те бърка. Той е опасен за самата лампа, но не и за мрежата. Голям пусков ток има при ел.двигателите/3 до 7 пъти номиналния ток, който от своя страна е ~ 2 пъти мощността/.
8180 - майстор
За пусковия - не вярвам да е голям, дори и при повече мощност.
Имам наблюдения, че "тока на изключване" (не знам термин) или по-скоро някакво пренапрежение може за "залепи" изключвателя в разглежданата класическа схема на л.л. осветление с дросели.
Допускам, че обсъжданите кондензатори помагат и за това.
farmera - специалист
Добре де , ако махна кондензатора и тока е 2 пъти по-голиам електромера по бързо ли ще се върти??????????????? :?
Стефан - майстор
farmera написа:
Добре де , ако махна кондензатора ...?
Добре, де, а какво ти пречи кондензатора? Място ли нямаш, грозно ли ти изглежда, .....???
А ЗАЩО ЛИ са го сложили там конструкторите?
farmera - специалист
Аз ако знам- нема да питам :-D
Ами с мястото е проблема..малко. Но тук въпроса си е 4исто финансов-
6 телаХ 3 лампи Х36 ватаХ 300 дни Х 16 часа..явно има значение дали старото електромерче ще се върти по-бързо или по-бавно :rollsmile:
Justy - майстор
Дроселът ограничава тока на запалване и филтрира шумовете към мрежата. Кондензаторът компенсира фактора на мощността. За какво служи помещението и защо си се спрял на луминесцентни тела ?
8180 - майстор
farmera написа:
Добре де , ако махна кондензатора и тока е 2 пъти по-голиам електромера по бързо ли ще се върти??????????????? :?
Не, поне теоретично, но и на практика евентуалната разлика ще е минимална.

Тема "Луминисцентни лампи и кабели" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: