• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Radev6 - помощник
Здравейте,

Имам проблем с ардуино

Когато въведа даден код и го качвам на платката ми дава грешка, че все едно платката не е свързана.
Мисля, че проблема е от това, че компютъра не разчита хардуера. :sad:
2v6 - майстор
Radev6 написа:
Здравейте,

Имам проблем с ардуино

Когато въведа даден код и го качвам на платката ми дава грешка, че все едно платката не е свързана.
Мисля, че проблема е от това, че компютъра не разчита хардуера. :sad:
Компютъра разчита ли ти хардуера?
При включването на Ардуиното към компютъра появява ли ти се нов COM порт?
Измери напрежението "5V" при включена платка към компютъра :idea:
Radev6 - помощник
Ами мисля, че там е проблема, че компютъра не разчита хардуера.
Свързал съм платката към компютъра дава ми грешка. Реших да вида какво ще стане ако извадя платката и тръгна да качвам кода в платката и дава същата грешка.

А колкото до СОМ порта ми пише, че трябва да е на СОМ3 и аз така го направих на СОМ3. Когато свържа платката не разчита хардуера. :|
2v6 - майстор
Radev6 написа:
Ами мисля, че там е проблема, че компютъра не разчита хардуера.
Свързал съм платката към компютъра дава ми грешка. Реших да вида какво ще стане ако извадя платката и тръгна да качвам кода в платката и дава същата грешка.

А колкото до СОМ порта ми пише, че трябва да е на СОМ3 и аз така го направих на СОМ3. Когато свържа платката не разчита хардуера. :|
Когато платката не е включена имаш ли COM3 на компютъра?
2v6 - майстор
Radev6 написа:
Да, има го.
Значи Ардуиното не е на COM3 :idea:
Когато включиш платката трябва да се появи нов COM :!:
Ако не се появи нов COM изобщо не се опитвай да правиш зареждане през друг :idea:

Измери ли колко е напрежението "5V" ?
Radev6 - помощник
Напрежението не съм го мерил, а колкото до СОМ когато свържа платката ми излиза в категорията други драйвери, а трябва да е при СОМ-овете и да се казва ARDUINO
riki888 - специалист
Като го включиш Ардуиното от USB трябва да прави нов COM порт.
Като ти излиза в категорията други драйвери пробвай да търсиш правилния драйвер.
Все пак на каква операционна система си. Може да има значение.
Свързвал съм Ардуино през виртуална машина и си прави COM порта без проблем.
Radev6 - помощник
За ардуино направих нов СОМ.
ОС е Windows.
А колкото до драйвера не го разчита, че е ардуино.

Едит:
Дава ми тази грешка,

avrdude: stk500_getsync(): not in sync: resp=0x00
avrdude: stk500_disable(): protocol error, expect=0x14, resp=0x51

когато се опитам да кача даден код на платката, също така ми дава същата грешка при не свързана платка ~ проблема е, че компютъра не ще да разчете платката (хардуера).
Последна промяна от Radev6 на вт яну 22, 2013 11:35 pm, променено общо 1 път.
AAsat - специалист
Как да се разбира "направих нов СОМ." ?
"А колкото до драйвера не го разчита, че е ардуино." - кой какво не разчита?
Доколкото съм се занимавал с ARDUINO (правил съм самоделки с Atmega8 и 168), комуникацията на платката с компютъра е посредством преобразувател USB - UART - в моя случай FT232. При включване на платката към компютъра, компютъра разпознава новия хардуер, изисква си драйвера и след инсталацията му се получава виртуален COM порт. ( Драйвера е от производителя на FT232.) Променят се настройките на новополучения порт, за да приеме най-малкия свободен номер - примерно COM2. В менюто TOOLS на ARDUINO IDE се указва каква е платката и се маркира, че тя комуникира с компютъра посредством новополучения порт. Ако в процесора има програмиран правилен bootloader не би трябвало да има проблем с комуникацията. При новите платки гледам че преобразувателя USB - UART не е с FT232 но принципно нещата би трябвало да са същите. Подходящия драйвер би трябвало да ти дойде с платката. Какъв модел е тя всъщност?
Наистина погледни има ли захранване на процесора.
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с Arduino" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: