• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 19
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
trex1 - помощник
Време е да пробвам и със кондензатор
galin56 - специалист
Абе пробвай ама не знам и тогава какъв ще е резултата и дали пак няма да изгори. И като сметнеш 2 нагревателя, + купуване на ненужен диод и кондензатор по-добре да си беше купил още от началото, щом държиш толкова на този нагревател, ето това:http://vikiwat.com/konvertor-500w-220vac-110vac.html
и да си забравил вече. Вярно не е евтино ама, това е най-евтиното което намерих аз. Някой от форума ако може да те напъти и за някой още по-евтин 15-20лв. примерно ще е още по-добре.
trex1 - помощник
проблема е как да стане най надежно и компактно защото не става вьпрос за една горелка а за доста бройки
galin56 - специалист
Ами по-надеждно от това да си вземеш трансформатор на 500 вата няма. Даваш 40 лв. и се надяваш да уцелиш по-дълговечен. Въпреки,че бобина на траф (ако не го претоварваш разбира се) много рядко и трудно се прецаква. А щом е и за сериино производство, а не за домашни цели, какво се излагаш с тия кондензатори и диоди. Ходи купувай трансформатори и това е.
fikata - майстор
Един тръбен нагревател поръчка излиза по евтино от трансформатор :)
galin56 - специалист
fikata написа:
Един тръбен нагревател поръчка излиза по евтино от трансформатор :)
Какво говориш ти. Аз миналата година си купих нагревател за ел. печката, че прегоря, за 1 лев, лев и нещо. :-D Тръбичка(нещо като стъклена , незнам точно какъв е материала) и пружина от кантал вътре. Но като казва, че само това му пасва като форма и търси начин - това е.
gogo7777 - майстор
Абе схемата с диода си работи. Правил съм я преди. Неговия нагревател е бързонагряващ и без термо-защитата гори.
pansim - майстор
След купищата глупости по темата, да се изкажа и аз :-D
Щом е за повече бройки - директно отивай за друг нагревател на 230в.
Така е най-компактно, евтино и надеждно.
trex1 - помощник
Ако бях намерил малак реотан на 230в вообще нямаше да пускам тази тема
galin56 - специалист
Абе ако искаш пробвай и с кондензатора (не знам какъв ще е ефекта) за по-евтино, но най-сигурно си е с трансформатора.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 19

Тема "Намаляване силата на тока" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: