Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
darken_nz - специалист
Познайте какво ще се случи накрая?
Ще има въртелчета. :-D
Johny - майстор
eceo написа:
Та сега по същество. Някой по-горе отрече кондензаторите на ПРА на ЛЛ (пусково-регулираща апаратура на лум. лампа). Това, че лампата може само с дросел и стартер без кондензатор е вярно. Да, ама стартера върви с кондензатора вътре, който е против смущенията. Той се слага паралелно на стартера. Така, че от него трудно се отърваваме. За втория кондензатор може да го махнем, няма проблеми. Той се слага паралелно на мрежата, преди дросела и служи точно за подобряване на cos FI. Махаме кондензатора, имаме лош cos FI и на нас не ни пука. Така е, ама при 3-4-5 лампи. Нека свържем 500 тела с ЛЛ (за едно предприятие е нормално) и да сметнем веднъж тока с cos FI=0,9 , да избeрем подходящата защитна апаратура и да се окаже, че фирмата производител не е сложила допълнителния кондензатор за cos FI (случая е истински) и изведнъж мрежата работи с cosFI= 0,5. Познайте какво ще се случи накрая? :?
Съгласен съм с тебе, особенно за стартерния кондензатор. Но говорехме за 6 ЛЛ. Другото беше за обща култура/ заедно с уточненията/. Останалото вече го казах:
Johny написа:
Вземат се мерки за подобряване фактора на мощността, но при мощни осветителни инсталации.
8180 Писали сме по едно и също време. И ти прощавай! :wallbash:
darken_nz - специалист
Да вярно е може да ги няма .
Моята мисъл беше защо да се маха нещо готово ,нещо полезно.
За това го попитах още в първия си пост защо иска да маха кондензаторите.
:)
Johny - майстор
darken
Ти не спиш ли ?! Иначе си прав.
darken_nz - специалист
Ами аз ту спя ,ту ставам .
Целия този напрегнат живот ,какво да се прави ,няма начин да не ти окаже влияние (и татко е така )
Свиква се :)
eceo - помощник
Извинете ме, че на места не бях прочел всичко подробно , но тези дни не си бях в къщи и нета ми беше малко екстра :). Всичко вече се изясни. Край на темата. :)

Тема "Луминисцентни лампи и кабели" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: