Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Добър ден! Имам затруднения с програмирането на алармена система DSC PC510.
Направил съм всички връзки според схемата тук: http://www.sod-dsc.com/docs/dsc/510instl.pdf
Датчика на вратата вход/изход съм го свързал във Z1 и COM с резистор 5600 ома в края на веригата.
Другите 2 обемни датчика са свързани съответно към Z2 и COM и Z3 и COM. Относно TEMP и NC - свързани са последователно. В тези две нормално затворени вериги също има по едно съпротивление 5600 ома.
В централата изхода KEY е сързан с резистор 5600 ома към COM. Сирената, клавиатурата и захранването си работят нормално. Изходите PGM1 и PGM2 не съм ги свързвал никъде.
Та сега въпросът ми: Когато включа електричеството, на клавиатурата ми светят някакви зони и след около 1 минута сирената започва да свири и светва лампичката System(спира чак когато изключа електричеството, въвеждането на мастър кода и програмиращия код в описанието не помагат). Може ли някой да ми помогне? Имам ли проблем във връзките или проблема е в програмирането? За какво служат изходите PGM1 и PGM2 ?
Благодаря ви предварително!
lz1wvm - специалист
Прочети добре описанието,там пише всичко.
Ако сирената ти е закачена към изход BELL,най вероятно централата активира изхода.И когато се активира,не се изключва с програмния код,а с потребителския код.И най вероятно ти не го знаеш.За да го разбереш прочети страница 9 на ръководството за програмиране.
soteto - специалист
Предполагам ,че централата е ползвана преди това и са вкарани други кодове.Просто трябва да се върне във фабрични стойности.
Да! Наистина сега се сетих, че системата е запаметила старите кодове. Ще я ресетна както пише в описанието и ще споделя резултатите. Благодаря пичове!

Тема "Програмиране на алармена система DSC PC510" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: