Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
В кой каталог ги няма? В този ли?

Изображение

:partyman:
Disano - помощник
alexiva написа:
Disano написа:
В зависимост от товара на консуматорите стандартно...

На бойлер - задължително! 25А/30m/A
На печка - задъ;жително! 25А/30m/A
Пералня и миалня можеш да ги сложиш на един токов кръг с номинал 40А/30m/A
На група контакти може да сложиш 40А/30m/А

П.С.
Осветлението не минава през ДТЗ
А не може ли да сложа само една ДТЗ 40А/30м/А на всички линии без осветлението/включително бойлер и печка/? Знам ,че отделни защити на всеки кръг е по-добре, но излиза много скъпо.
Не може да обединяваш горе посочените от мен консуматори на една ДТЗ. Спазвай това което съм написал!!!
drastar - специалист
Disano написа:

Не може да обединяваш горе посочените от мен консуматори на една ДТЗ. Спазвай това което съм написал!!!
Здравейте,

Имам сигурно над 30 инсталации на апартаменти изпълнени с 1 ДТЗ 30мА 40А на входа на таблото, никога не са ме викали или оплаквали, че постоянно им пада защитата....

Към alexiva, спокойно си слагай един модул Vigi с един 50А АП, ако са съвместими, ако не , 63А АП

Прикачен файл

TD.JPG
TD.JPG (61.81 KиБ) Видяна 3851 пъти
Disano - помощник
drastar написа:
Disano написа:

Здравейте,

Имам сигурно над 30 инсталации на апартаменти изпълнени с 1 ДТЗ 30мА 40А на входа на таблото, никога не са ме викали или оплаквали, че постоянно им пада защитата....

Към alexiva, спокойно си слагай един модул Vigi с един 50А АП, ако са съвместими, ако не , 63А АП
Мойте уважения ама това което правиш е недупостимо! Искаш да кажеш че пускаш осветление през ДТЗ? Замислял ли си се че ако възникне малка разлика в потенциалите на N и PE при тези 30мА, човека остава без напрежение на цялото табло? Това което казваш може да стане но с ДТЗ 300мА и осветлението да НЕ минава през същата! Мой съвет НЕ ГО ПРАВЕТЕ ТАКА!
drastar - специалист
Чак пък недопустимо :shock:
Клиентите не им се даваха повече пари и така решихме да го направим. Признавам, че това го правих доста отдавна, съобразявах се с клиентите за сметка на качеството. Сега говорих с приятел на когото преди 3 години му правихме инсталацията по този начин, не помни добре,но за 3 години защитата не е падала повече от 3 пъти, така, че не е болка за умиране и не е за главни букви :-D
:partyman:
Junak - майстор
Не е недопустимо, защото съществуващите наредби не го забраняват
radius - майстор
Понеже в проекта нямам "главна" ДТЗ 300mA, искам да попитам защо не минава и осветлението през нея? Нали идеята и е да пази от пожар, а не се знае кое точно ще го предизвика? Аз искам да си сложа, но мислех да е на входа на таблото, след главния предпазител.
infomar
Ами там го слагай. И аз съм вкарал всичко в него... осветление и каквото има. Преди главният....
drastar - специалист
infomar написа:
Ами там го слагай. И аз съм вкарал всичко в него... осветление и каквото има. Преди главният....
Здравейте,

по правилно е след главният АП, но може и преди, ако имаш още един АП в друго табло преди ДТЗ
pavelari - майстор
Много добре!!!! До тук преобладаващите мнения са за едно ДТЗ... е, в крайна сметка по-добре без ламБа от колкото без Живот.... Е малко пресилено ама си е така. Ако някой иска аварийно - има прекрасни ламБи за аварийно от по 20 лева с акумулатори - слагате я в коридора и ако ви изключи ДТЗ си имате осветление и то перфектно.... Имам сложени по едно ДТЗ на КИЛОМЕТРИ КАБЕЛИ на няколко инстлации /ще давам снимки да се види/!!!! разбих мита за дължини на кабелите, но не разбих мита за майсторите които МАЧКАТ кабелите!!!!!! Скоро ще има и нова тема - много интересна за мита ДТЗ :) - трупам материал от производители /нямам отговор на съществен въпрос/..

Тема "ДТЗ - колко ампера?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: