Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
тонито - специалист
KrazyIvan написа:
.........Ако искаш да повече до 4 ТВ купуваш четворноLNB около 60-70лв. Така всеки ще гледа каквото си иска.
Пускаш кабели от всеки ТВ до антената коксиални. Това е ощбо взето.

Ако имаш въпроси питай
Здравей.Аз лични не разбрах как можеш с една антена да гледаш на 4 телефизора...не се ли искат и 4 карти с 4 декодера?
KrazyIvan - помощник
1) 1 антена с четворно LNB!
2) 4 приемника да!
но НЕ е задължително 4 карти
трябва ти применик с Лан или RS232 примерно Волтел е лан около 130лв. ако не се лъжа, слагаш карта в едини и другия четът от нея.
друг вариян е с едни безжични устойства, който се слагат на мястото на картата но ще ти излезне към 200лв само комплекта и оделно приемнитците

Изображение
тонито - специалист
доре де,защо са ти нужни 4 извода на окото при условие,че довеждаш сигнала до 1 приемник(този с картата)?
KrazyIvan - помощник
тонито написа:
доре де,защо са ти нужни 4 извода на окото при условие,че довеждаш сигнала до 1 приемник(този с картата)?
Ако искаш да пуснеш в 4 стай!
ако е за 1 ти трябва с един извод

Изображение

другите са вързани с този с картата (през ЛАН) и четат от него ключовете. така с 1 карта и 1 чиния гледаш в 4 стай
aifos - напреднал
Зада няма недоразумения,трябва да се знае че за повече от 1 ТВ освен коксиален кабел трябва и още един кабел (ако се използва ШЕРИНГ).
Иначе кабела от конвертора до приемника си е обикновен 75ома коаксиалин кабел.
velko_sz - помощник
Аз до скоро бях на ITV но се отказах и минах на кабелна.
Имах си мн. големи проблеми с цифровата телевизия, за една година може да се каже, че телевизия като хората не съм гледал.
Служителите на ITV се спукаха да идват според тях някаква антена на интернет доставчик ми смущавала сигнала, до едно веме само ме мущваше и гледах с мн.лошо качество и прекъсвния от по десетина минути в отределени часове което така и не ми обесни никои на кво се дължи, а след това дойде лошото една вечер изобщо нямаше тв. обаждам им се дойдоха уж да настроят антената но се оказа че смущението вече е толкова силно че носещата им честота е заглушена напълно, и аз естествено както и още няколко абоната наблизо останахме без тв. Последваха множество измервания и обещания но телевизия намаше :( откриха на кого е въпросната антена но нали се сещте колко добре функционират наште родни органи за регулиране съобщенията, а и антената небеше на случаина фирма явно защото едва ли не дазаха че те излъчват незаконно на тези честоти но няма да си пренастроят антените. След около 4 месеца със стайна антена и очакване да ми се оправи цифровата телевизия си пуснах кабелна и се родих :)
velko_sz - помощник
Извода от цялата работа е че несме дорасли за тези технологии още.
Знам и за същите случаи с абонати на БУЛСАТ в други части на града.
Всичко си е късмет един гледа и е мн. доволен а друг хич не гледа така, че колкото и мнения да събереш нищо не се знае със сигурност.
Palawnik - специалист
velko_sz написа:
Аз до скоро бях на ITV но се отказах и минах на кабелна. .......
Не си се обадил да ти кажа как се решава проблема срещу 20 лв. :)
velko_sz - помощник
Можеш срещу 20 лв да ми дешиш проблема със смущенията ли? Или нещо друго имаш в предвид

Тема "ITV vs BULSAT com" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: