Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
MIRO_073 - майстор
ivan_krilov написа:
Има ли дигитален часовник? Ако има и не е сверен, проблема може да е от там. Но не би трябвало да тръгва и при пуснати котлони. Това по спомен.

Това ме разби :supz:
fikata - майстор
ivan_krilov написа:
Има ли дигитален часовник? Ако има и не е сверен, проблема може да е от там. Но не би трябвало да тръгва и при пуснати котлони. Това по спомен.
Ако е било прекъснато захранването и след това е възстановено часовникът започва да мига.Минал е в режим на настройки.При това положение не може да се включи фурната.
Не е необходимо да се сверява с точно време.На печката не и пука колко е точно часа.Просто със завъртане на левия бутон трябва да мине в режим часовник и спира да мига. :) .
Последна промяна от fikata на чет мар 28, 2013 9:03 pm, променено общо 1 път.
BAT_GOIKO - специалист
Здравейте на всички,

много благодаря за отговорите и предположенията за възможната причина. Печката е на над 8 години (собствен внос от ФРГ). Определено няма таймер. От предположенията за мен най вероятни са - ключа който е показан от sto64 тъй като при пред последното отваряне се опитах да притегна и клеморедите на показания на картинката ключ и може би за ден два е функционирало правилно, след това пак същия проблем. Това с прекъснатата нула също ми хареса и звучи доста логично защото видях един червен кабел който свързва на заедно този ключ и два от ключовете на котлоните (не ме питайте защо не е с 4те ключа на котлоните). Нека sto64 да даде малко повече информация защо е в ключа повредата за да предприема закупуване и монтиране на същия. Те са и едни интересни клемореди над него от двете му страни .......

Поздрави
BAT_GOIKO
sto64 - специалист
; тъй като при пред последното отваряне се опитах да притегна и клеморедите на показания на картинката ключ и може би за ден два е функционирало правилно, след това пак същия проблем;

Огледай ключа внимателно и ако има нагоряло или стопено го сменяй!
fikata - майстор
Най вероятно има разменени проводници след притягането.
Тази печка има възможност за трифазно захранване като отделните нагреватели са разпределени по възможно най равномерно като товар на всяка фаза. При монофазно захранване трите фази са замостени. В твоя случай сигурно фурната получава фаза чрез ключ от котлон.
Последна промяна от fikata на чет мар 28, 2013 7:51 pm, променено общо 1 път.
fikata написа:
ivan_krilov написа:
Ако е било прекъснато захранването и след това е възстановено часовникът започва да мига.Минал е в режим на настройки.При това положение не могат да се включат нито котлоните нито фурната.
Не е необходимо да се сверява с точно време.На печката не и пука колко е точно часа.Просто със завъртане на левия бутон трябва да мине в режим часовник и спира да мига. :) .
Е, естествено, че не и "пука". Важно е да се настрои НЯКАКВО време. А за котлоните мисля, че се бъркате. Те работят и без настроен таймер, било то с точно време или не :)
fox_vt - майстор
Абе тя и фурната трябва да има и ръчен режим и да не и трябва часовник ама айде.И все пак гледам все клоните към неправилно свързване и към разменени кабели а колегата не казал да е пипал нещо освен притягане на болтчета,което по мое разбиране не трябва да размени кабелите ама вий си знаете :-D
todortv - майстор
Относно часовника трябва да е зададено някакво време, за да работи фурната.
Залагам на мнението на колегата:
fikata написа:
Най вероятно има разменени проводници след притягането.
fikata - майстор
Вече се разбра,че този модел няма електронен часовник. И все пак за часовника.
- работата на котлоните не е свързана с него а само с фурната
- часовника освен,че показва текущото време може да включи фурната в зададено време да отчете зададен интервал и да я изключи или само да предупреди със звуков сигнал,че този интервал е изтекъл .
- и разбира се има ръчен режим/който се употребява предимно/
fox_vt - майстор
Точно така е фика и часовника не може да блокира използването на фурната т.е. избираш си режим на нагревателите фурната тръгва и ако искаш авто изключване тогава активираш часовника.Всъщност нз дали има фурна с отложен старт най вероятно не.

Тема "Фурната работи само когато е включен и котлон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: