Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
drastar - специалист
а така
ACTI 9 не бил актуален, не мога да те разбера, върл фен си на марката или ги плюеш.
от ляво е последният каталог на шнайдер от 2012 година но той е за серията Domae, а ACTI 9 е за индустрията, това което има в него никога няма да видиш в каталог серия Domae
Ма що ли се занимавам, като не възприемаш :?

Прикачен файл

Capture.JPG
Capture.JPG (102.94 KиБ) Видяна 3247 пъти
MIRO_073 - майстор
drastar написа:
а така
ACTI 9 не бил актуален, не мога да те разбера, върл фен си на марката или ги плюеш.
от ляво е последният каталог на шнайдер от 2012 година но той е за серията Domae, а ACTI 9 е за индустрията, това което има в него никога няма да видиш в каталог серия Domae

Не ACTI9 е не актуалния каталог а цитирания от hidrazin

този http://www.schneider-electric.bg/sites/ ... ogues.page

MULTI 9

А за каталози мноооого можем да си говорим. ACTI 9 не е само за индустрията. Има и модулна апаратура и за битови нужди ТОВА Е СЕРИЯ. Аре стига съм Ви отварял очите. И аз да се отнеса както и ти с уважение :butthead:
Последна промяна от MIRO_073 на съб апр 13, 2013 7:59 pm, променено общо 2 пъти.
Junak - майстор
drastar написа:
а така
Не се хаби, нали виждаш, че не е наясно човека. :-D Опитва с Интернет, опитва с четене, ама не става. Ний нали не сме виждали каталози...
MIRO_073 - майстор
Junak написа:
drastar написа:
а така
Не се хаби, нали виждаш, че не е наясно човека. :-D Опитва с Интернет, опитва с четене, ама не става. Ний нали не сме виждали каталози...
Еми това е прост народ слаба държава
lz1tar - специалист
Силистренски,за ремонт на панелка,не се изисква разрешение от общината и съответно проекти,ти имаш партида в Енергото и можеш да сложиш в апартаментното
табло каквито си предпазители искаш.Ако е ново строителство и ще минава приемна
комисия,тогава е друго-просто си длъжен да изпълниш това което ти е начертал проектанта.В твоя случай Енергото са ти заложили 50 А АП в ГРТ и захранване 2х6кв.
мм и оттам нататък ти се оправяй.Можеш да платиш на архитект да ти изготви проект,
но той няма да се съгласува с общината.След толкоз голям опит и стаж в Европата
трябва да можеш да си изготвиш проект за смяна на ел.инсталацията.Ел.проектиране
се учи във 2 и 3 курс на техникумите,не е нужно да си инжинер.
pavelari - майстор
Яко откачане..КаталоДЗИ, наредби - много спецове по дефектнотокови пак...
На някой направи ли му впечатление, че това табло няма нула.... И връзката от втора фаза към нулата на ДТЗ. Тя според мен е за да сработи теста. ако това табло е за междуфазно напрежение 220 волта - поне това подсказва гребена /едва ли са изрязвани вилиците на всеки втори прекъсвач/. И така всички консуматори си имат 220 в контакта но това е 220 междуфазно напрежение. Земята си е друга "губерния".. Е на мен много ми се връзва 3КА да си е много тамън.. Всяка уважаваща себе си фирма произвежда продукцията си според нуждите и по максимално изгоден за нея метод. 3 КА им струва много по-евтино от 6КА!!! Шнайдер прави по 5-10 млн. прекъсвача само в БГ. А в тях има мед и други скъпи метали.
Последна промяна от pavelari на съб апр 13, 2013 11:48 pm, променено общо 1 път.
pavelari - майстор
lz1tar написа:
Силистренски,за ремонт на панелка,не се изисква разрешение от общината и съответно проекти,ти имаш партида в Енергото и можеш да сложиш в апартаментното
табло каквито си предпазители искаш.Ако е ново строителство и ще минава приемна
комисия,тогава е друго-просто си длъжен да изпълниш това което ти е начертал проектанта.В твоя случай Енергото са ти заложили 50 А АП в ГРТ и захранване 2х6кв.
мм и оттам нататък ти се оправяй.Можеш да платиш на архитект да ти изготви проект,
но той няма да се съгласува с общината.След толкоз голям опит и стаж в Европата
трябва да можеш да си изготвиш проект за смяна на ел.инсталацията.Ел.проектиране
се учи във 2 и 3 курс на техникумите,не е нужно да си инжинер.
ТоЧЧЧ и другото съм го казал тук viewtopic.php?mode=quote&f=11&p=442775
демек не прекалявай със сечението на кабела!!! Много готино се получи, че дойде и този момент поста ми да влезе в употреба!!!
vk - специалист
А аз не разбрах "дръстъра" защо се интересува от проектант и от приемателна комисия. За обновяване на един панелен апартамент, у нас няма нужда от тия неща. Отначало мислех, че пита за някакъв нов строеж. Но за стара панела - правиш си я както си искаш/ел. инсталацията/.
KingLin - майстор
Извинявай Хидразине, че ти се намесвам в спора, но не мога да се сдържа!
MIRO_073 написа:
Никоя уважаваща себе си марка цитирам SIEMENS, ABB, Schneider Electric и други от големите не произвеждат миниатюрни автоматични прекъсвачи с изкл. способност под 4.5 kA.
Тук разбираме, че Schneider Electric са уважаваща себе си и съответно с качествена продукция марка.
MIRO_073 написа:
Ами ти не четеш
цитат: "4.5 kA е граничната изкл. способност за България" GE затова не са с такова присъствие тук. Шнайедер винаги се е управлявал като инвестиционен фонд от евреите- макс. печалба и то сега. Това което си сложил като снимчици маи са от "много" уважавани марки.
Тук пък аз се обърквам, защото излиза, че Шнайдер са печалбари. Не им пука кво правят важното е бързо да спечелят. Ако колегата, Миро долна черта Нула Седем Три, бъде така добър да поясни, ще съм му много благодарен. Пък ако не си спомня какво е написал, не много отдавна, все още може да се върне нагоре и да си припомни.
MIRO_073 написа:
Бравоооооо затапихте ме. Докарай си от Белгия още такива предпазители и няма да имаш проблем тук. Приготви масата за комисията и комисионата дето си я изкарал в Белгия и си готов. Тук може всичко особено с масата и комисионата :-D Да ти предложа и едни 2 kA? По 1,5 лв ги давам.А ти си имаш 3 kA сложи тях. А да ти е минавало през ум, че тези са разработени специално за даден пазар или държава? :-D Ама ти си ги сложи аз няма да ти ги махна с моя пост :-D
Тук, ако ми позволите, ще припомня на колегата Миро долна черта Нула Седем Три, че сарказмът използван като самозащита, често има обратен на очаквания резултат. За разлика от иронията. Но предвид възрастта му предполагам, че той вече го знае и тук просто е позабравил. За пореден път.
MIRO_073 написа:
Ахахаха hidrazin аре още нещо да научиш. ACTI 9. Този каталог не е актуален
Тук имаме късмета да научим нов ФАКТ. Дори е подчертано.
MIRO_073 написа:
Не ACTI9 е не актуалния каталог а цитирания от hidrazin
този http://www.schneider-electric.bg/sites/ ... ogues.page
MULTI 9
А за каталози мноооого можем да си говорим. ACTI 9 не е само за индустрията. Има и модулна апаратура и за битови нужди ТОВА Е СЕРИЯ. Аре стига съм Ви отварял очите. И аз да се отнеса както и ти с уважение :butthead:
Отново се чувствам несигурен - тъкмо научих нещо ново и сега научавам, че не е вярно. Все едно чета стожера на българското вестникарство "ШОК". Направо да попитам: Колега Миро долна черта Нула Седем Три, да не би да имате проблеми с паметта или пък сакън - шизофрения? Ако е "да" да ви отворя ли очите къде да потърсите помощ?
MIRO_073 написа:
Еми това е прост народ слаба държава
Ето тук съм 100% съгласен с Вас, колега Миро долна черта Нула Седем Три. Евала
kozl - майстор
ЗУТ закон за устройство на територията
Чл. 147. (1) (Доп. - ДВ, бр. 65 от 2003 г.) Не се изисква одобряване на инвестиционни проекти за издаване на разрешение за строеж за:
2. (изм. и доп. - ДВ, бр. 65 от 2003 г.) монтаж на инсталации, съоръжения и уредби, с изключение на съоръженията с повишена степен на опасност, подлежащи на технически надзор от Главна дирекция "Инспекция за държавен технически надзор"

drastar
Оставил съм само втора точка, като си мисля, че тя те касае. За смяна/ремонт/преустройство на вътрешна инсталация не се изисква разрешение, следователно и няма приемателна комисия и може и без проект. Електроразпределителните дружества са до ГРТ включително и не ги интересува вътрешната ел.инсталация. Всъщност интересува ги само като одобряват главните разпределителни табла, за да са уверени, че мощносттите на предпазителите са по техните изисквания. Но това важи за нов обект. Така че трябва да се съобразяваш с инсталираната в ГРТ апаратура, за да не превишиш възможностите и. Тогава ще се наложи намеса на ЕРП-то. Всъщност ако се следва закона и правилниците, щот пътища много. При нас ГРТ са с двойни врати и вътрешните бяха пломбирани, за да нямаме достъп до ел-мерите. Отдавна вече са разпломбирани и ................. Идват некакви да отчитат ел-мерите и ги питам дали е редно кабеларките да си изтеглят кабелите през тръбите за кабели Н.Н. (от трафопоста до ГРТ), а отговора е: "Това мен не ме интересува" . Може би е прав, че ако се заинтересува няма да може да си свърши работата, ама явно никой друг не се интересува. Шахтите на ЕРП-то стояха няколко месеца с потрошени капаци. Писах жалби до малка и голяма община. Почна се една кореспонденция община - ЕРП и в крайна сметка капаци нови има тука, но с нерви, А НЕ НА ВСЕКЪДЕ ИМА КОЙ ДА АБИ НЕРВИ, за туй капаци потрошени станали са капани за пешеходци заложени.
А ние искаме закони да живеем ний законно ама по заобиколен начин. Искаме и РЕД ама най-добре е като заобиколиш опашката и си най-отпред.
Извинявам се за отклонението, но в събота срещу неделя едни лапетии свалиха с щанга камерите за видеонаблидение пред блока и ме върнаха с неколко години назад във времето. Лощото е, че не се чувствам по-млад, а се чувствам по-съсипан. Е тва е България - нашата мила родна сРана - осрана. Едни серят и пикат къде им падне, други го замаскирват с боклук отгоре, а после ние българите се обиждаме когато някой ни е олицетворил родината като клозетно клекало.
Последна промяна от kozl на нед апр 14, 2013 8:51 am, променено общо 1 път.

Тема "Табло с 2P автоматични предпазители ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: