Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Gamma - специалист
Имам четири аплика (вързани по двойки), всяка с по четири халогенни лампи на 12V. Искам да им намаля интензитета с димер, но ударих на камък, защото захранванията са импулсни. Навсякъде ми предлагат димери на Шнайдер за по 120лв. Всичко хубаво, но на мен ще ми трябват четири броя, защото имам и друго осветление, което също искам да "димирам", а аз толкова пари за едната гъзария няма да дам!
Та, препоръчайте ми магазин/марка, модел/схема или каквото и да е, за да мога да изпълня заданиято на жената, но същевремено да не е скъпо, щото пак ще кажа, че АЗ 480лв. ЗА ДИМЕРИ НАМА ДА ДАМ :-D

Варианта за който си мисля е да сменя импулсните трафове с обикновени такива, но има вариант да не могат да се съберат в кутията на аплика.

Идеи?
hidrazin - майстор
Какви са аплиците и ламбите вътре с какъв цокъл са?
:partyman:
Gamma - специалист
Цокъла е най-обикновен bi pin.
Като се замисля, може да ги сменя с 220 волтови. Тогава ще мога да сложа и най-елементарен димер. :?
hidrazin - майстор
:) Ами аз и затова попитах за цокъла. Ако е възможно слагай ламби на 230V и обикновен димер. Гледай дали всичко в аплика е добре изолирано. Да не светне някой друг вместо ламбата. :-D
Gamma - специалист
Иначе аплика е ей такъв (без шарените висулки):

Изображение
hidrazin - майстор
Мдааа... метален. Ако няма заводски сложена му пусни една жица за зануляване на корпуса.
Gamma - специалист
Има заземяване на корпус. Всъщност е толкова добре направен, че като го монтирах вчера се замислих, дали не е направен за баня... :-D
И все пак нещо за димер?
hidrazin - майстор
В магазина и каквото си харесаш.
Елмарк - евтино решение
Шнайдер средна цена
Шнайдер - безмозъчно скъп вариант
Разбира се има и други производители. Ти си на ход. :)
vk - специалист
Много на сериозно си взел прищявката на жената. Откъде разбира тя от димери и такива неща. Махни 2-3 лампички и то ще свети по-слабо.
Gamma - специалист
vk написа:
Откъде разбира тя от димери и такива неща.
Жената е интериорен дизайнер :-D
Тя подава заданието, а от мен се иска реализацията... Ако беше за клиент от руски произход примерно, нямаше да се поколебая да му предложа най-наточените димери на Шнайдер с уговорката, че "друг начин няма" :finga:, ама и на него нямаше много много да му пука за парите.
Веселбата настава, когато кака твори в къщи... :-D

Тема "Помощ за димер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: