• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
aiako - специалист
Шасито е 11AK30A14

Изображение

Нямаше шанс толкова прах да падне с четка, та го издухах с компресора, да се надявам че нищо не съм духнал.
Ако трябват някакви обстойни снимки, ще направя ?

Виждал съм и съм сменял надути кондензатори на дънни платки, тука няма признаци някой да е тръгнал да си ходи, освен ако не е тръгнал да изсъхва.Но мисля че тогава нямаше да спре от раз, по скоро щеше да се влияе от температурата (според това което знам от тези на дънните платки).

Този транзистор, какво да му замеря и къде да го намеря ? :)
hidrazin - майстор
Транзистора е с означение Q603 и би трябвало да е BU808 и изглежда така:

Изображение

Качвам ти на долния линк сервизното описание на това шаси. Повече от това - здраве.

http://tranzit.dir.bg/load.php?id=fAh0l ... puv1582944

А какво можеш да замериш на транзистора? Нищо. Може да замериш някого с тухла, развален домат... Пък транзистора може да го замериш с някой чук или щанга. :lol:
:partyman:
aiako - специалист
Гледах, премерих и мисля че е здраво е окъсил нещата. Прочетох обаче, че ако взема нов има голяма вероятност да е менте и да вдига висока температура, те сега въпроса ми от къде да го купя. Елимекса ми е под носът, но :rolleyes:

Много се смях с този развален домат :lol:
s_gangalov - напреднал
Ти хубаво се смееш за разваления домат , но колегата добре ти го каза - в електрониката нещата се Измерват , а не се Замерват!
Сега по темата : И истински транзистор да сложиш пак ще загрее и ще изгори , ако не си отстранил причината за изгарянето му. За да не се получи това смени C613/10uf , огледай за студени спойки а транзистор си купи истински 2SC5388 - дарлингтон от тук: http://electronbg-77.com/ Успех!
aiako - специалист
Смених ги , взех транзистор от човека който каза - доволен съм . До сега не бях търсил толкова кондензатор по платката :-D

Сега работи перфектно, не съм проверявал дали грее, но съм сложил паста за процесори дано няма проблеми.

Забелязвам, че Дискавъри отново е пусната от близу-то та цял ден ще му се радвам :lol:

Много ви благодаря за помоща, скоро сигурно ще взема един 29" от село нещо бил се развалил, ще направя тема и за него :-D
hidrazin - майстор
aiako написа:
Много ви благодаря за помоща, скоро сигурно ще взема един 29" от село нещо бил се развалил, ще направя тема и за него :-D
Тоя няма да го бъде. :lol: Да не забравя да не ти отговарям повече.
:partyman:
aiako - специалист
Що бе човек , защо така те отказах :?

П.с. Не бях гледал телевизия месец и половина, голям кеф е :lol:
VLADO66 - майстор
aiako написа:

И аз в момента гледам Watson и на аналогов сигнал трепе плоските телевизори в къщи,хич не ми се разделя с него :)
s_gangalov - напреднал
VLADO66 написа:
aiako написа:

И аз в момента гледам Watson и на аналогов сигнал трепе плоските телевизори в къщи,хич не ми се разделя с него :)
И много добре правиш , защото някои от новите телевизори не изкарват и няколко месеца!
  • 1
  • 2

Тема "Телевизор Watson 5441 изгасна, и не тръгва." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: