• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
bairon - помощник
здравеите! имам етаж от къща които е още на тухла. смятам да си прекарам маркучи по пода в които да сложа коаксиален кабел за кабелна ТВ. Понеже искам за в бъдеще да има вазможност за няколко положения на телевизорите искам да оборудвам няколко от стените с кабели. В тази връзка искам да попитам може ли от главния кабел да сложа един сплитер с 5 изхода и от тях да прекарам кабели до 5 точки?По този начин губи ли се сигнал за телевизорите, като наи-много ще има 3 телевизора(по един в 3 стаи), независимо че може да има 5-6 вазможности - разклонения.
miro_dim - напреднал
Според мен няма да имаш проблеми окабелявай,само внимавай със сплитеря че има доста фалшиви ,първо го изпробвай ако трябва ,че аз брах ядове с един такъв уж нов го взех ама се оказа проблемен.
Успех!
velsi - Почетен майстор
Губи се, но съвсем малко. Трябва обаче да си сложиш качествен сплитер, не китайски за един лев.
bairon - помощник
мерси за отговорите. аз сплитера ще си купя похубав и ще го поставя ж кутия в стената, така ще мога да си я отварям и подменям сплитера и кабелите. Велси, а самият сплитер усилва ли сигнала , защото така ми каза един продавач?
todor_velikov - специалист
bairon написа:
Велси, а самият сплитер усилва ли сигнала , защото така ми каза един продавач?
не,ако е сплитер с усилвател-да.има такива виждал съм в практикер или бриколаж мисля.само че за кабелната мисля че не усилва а само ако си със стайна антена
bairon - помощник
аз всъщкост искам да има букси на 7 различни места/стени...това усложнява ли нещата?смисал аз какъв сплитер да сложа.. - един с 5 изхода и на негов изход още един с 3 ли? и от кутията със сплитерите 7 маркуча ли да пускам по пода с 7 кабела за всяко място??
velsi - Почетен майстор
Сплитера е разклонител. Той нищо не усилва. Обикновено единия изход е директен, а другия (говоря за два) има затихване от да речем 6 децибела. Обикновено това си го пише на него.
chopy - помощник
Значи,
Няма сплитер на 5, тъй като едното е вход, сплитерите биват 3-ни, 4-ни, 6-ни и 8-ни, като вероятноста да намериш последните два вида на пазара е почти нулева. Та 4-ният затихва на всеки от изходите по 8.7 децибела, иначе казано сплитера е затихвател така че като си подготяш инсталацията мисли каде ще сложиш усилвателя защото такъв ще ти бъде повече от необходим. За сега толкова за КАТВ ако имаш нужда от още нещо казвай. Успех
Лъчезар - специалист
1. не е сигурно дали ще му е необходим усилвател(преди 10години качествен струваше над 150лв.)
2. сплитера е разклонител и не би трябвало да има затихване, но както знаем всяка връзка има, колкото е по-качествен, толкова и по малко затихване трябва да има(максимум 4децибела)
3. До колкото си спомням само на тапа се изписва за какво затихване е предназначен
4. Според мен на хиршман сплитерите са добри
Palawnik - специалист
Тук бях сложил една методика за изчисляване на такава мрежа.

Ето я тук
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... ght=#27595
  • 1
  • 2

Тема "маркучи за кабелна ТВ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: