Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
VLADO66 - майстор
Вземи си тостер на газ.
lomidol - напреднал
http://imageshack.us/photo/my-images/823/le4f.jpg/
това е схемата
Като вържа L1 и L2 загрява лявата плоча
Като вържа L1 и L3 загрява дясната. Утре ще пробвам да вържа двете фази заедно и да видим какво ще стане
hidrazin - майстор
Ще си топлиш филийки на 230 волта. Ще имаш две плочи от по близо 750 вата. Ако на тях може да опечеш нещо...
:partyman:
lomidol - напреднал
Ако измъкна от съседния контакт една фаза???
hidrazin - майстор
Може. Ако съседния контакт е на комшията и той е захранен от друга фаза. :cool:
lomidol - напреднал
Ей, тия комшии все на тях опираме!!!
hidrazin - майстор
Това със съседния контакт беше много добро - направо за бисерите и отива натам. :-D
А за грила - сори ама ще трябва да го храниш трифазно или поне двуфазно. Той си е двуфазен де. Просто от някъде ще трябва да му намериш 380 волта. Имам някои идеи ама няма да ти харесат - или като цена, или като тегло, или като и двете...
hidrazin - майстор
Едното е честотен инвертор 4kW на цена около 600лв. Леко, скъпо и ще можеш да регулираш мощността на грила много плавно. :-D
http://www.elkid.org/products.php?type=1&id=303
Може да има и по-евтини. Не съм търсил ама няма да е голяма разликата.
Другото е повишаващ трансформатор 230/400 волта. Тежък и малко по-евтин евентуално.
lomidol - напреднал
Днес го пуснах.Свързах двете фази заедно.Нулата и заземяването , нормално. :-D
Пуснах бушона и тостера тръгна да загрява.Не съм имал друг тостер но, плочите загряваха около 25мин.После достигнаха 250гр. и взеха да изключват и след време да включват.Мисля че при работа на тостера от 5 -8 часа на ден 15сетина минути в повече за загряване първоначално ще го преживея.Поздрави на всички колеги!

Тема "Спешна нужда от съвет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: