Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Малко разбирам, малко "хич ме нема"..., дано успея да обясня и да разбера отговорите :)
В къща съм, със друго семейство, електромерите са делени в последствие и стълбищното осветление е към тях, скарахме се и сега са решили, че понеже са на 1ви етаж, на тях не им трябва и го спират, аз да се оправям.
Та задачата ми сега е, да си направя мое осветление, което само аз мога да ползвам (и семейството ми). Виждам го със Модул като от автоаларма, за да не иска пряка видимост и да мога да си пускам лампите още преди да си вляза в двора(евентуално и външна лампа да има, че двора е тъмен). Не ми е ясно обаче изобщо какъв ще стане на практика, май нещо като:
Имам контакт на стълбите от който да взема захранване -> адаптер на 12в(или колкото ми трябва) -> после най-простия модул -> реле -> и си пускам кабел към лампите?
Ако е вярно до тук, значи не знам само как да преценя колко консумация ще понесе въпросното изпълнение, щеше ми се да пусна ЛЕД лента по цялото стълбище, обаче са над 10м и май става голямо за захранване, иска ми се направо с ЛЕД да е изпълнено, да не правя неща "от миналия век", но нищо не разбирам от това осветление, в един магазин момчето ми каза, че изобщо не можело лед лента да се пусне след Модул за ДУ, тогава варианта със фасунги и крушки ли ми остава ? Ако не става с лента и с Е27 фасунги ще се прави. Идеи всякакви приемам.
todor_kynev - напреднал
Според мен няма да има никакъв проблем и да е ЛЕД изпълнението,на релейния изход на модула слагаш оперативното на един контактор (16А примерно)и предполагам че ще стане ако имам грешка да ме поправи някой.
kozl - майстор
Монтирал съм на фасадата два прожектора светодиодни по 30 вата с датчици за движение. Захраних ги от моя гараж и плащам по 50 стотинки на месец, а ползват всички, които минават покрай тях.
Ами направи компромис освети и съседите, които вероятно не можеш да гледаш и за това сега сте в тъмнина, пък няма кой знае колко да ти натежи сметката за ток като ползваш светодиодни прожектори с датчици за движение.
lecki - специалист
С бутон от безжичен звънец , а вместо мелодия реленце
и реле за време. :idea:
Не става от звънец, защото ми трябва дистанционно за всеки от семейството, а за прожектор с датчик за движение мога да направя компромис на двора, въпреки че ще стане дискотека заради каракачанката :D но по вътрешните стълби няма да го бъде, а реле за време не искам, това си е блоково изпълнение у дома съм съвестен потребител и не оставям лампата да свети ненужно, пък и да оставя, сам ще си платя :) то май трябва да си купя един модул и да започна от там "на сухо" изграждане да си поиграя, пък като се получи да почна да монтирам по стълбите, http://constructor.bg/shop/product_info ... s_id=12020 това май ми върши работа ? Има ли "S class" при тези модули, да търся ли нещо специално, марка, канали ?
todor_kynev - напреднал
Аз бих го направил по следния начин.Взимам един таб 6 позиций и го слагам на мястото на контакта,кабелите на контакта ги използвам за захранването на модула(естествено с адаптор до нужния волтаж) и захранване на другите компоненти(на нормално отворения контакт на контактора и на входа на релето на модула).На изхода на контактора(който задължително бих сложил) закачам захранването на трафа за диодите.

Тема "Осветление (LED) с Модул за ДУ! Възможно?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: