Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
pipilica - майстор
А термостата провери ли дали работи.
dido_petrov - помощник
А релето когато е извадено предполагам трябва да пуска фаза при включен хладилник,а моето не пуска.
А как мога да разбера дали термолерето работи?
hidrazin - майстор
Трябва да пуска фаза. Най-добре да се премери с уред в дупките за компресора дали има верига. Вероятно му е заминало "хапчето". Вътре в тази издутата част има едно хапче, което когато е студено пуска ток и после като загрее го спира. Така се управлява пусковата намотка. Нормална причина за дефект е именно то.
Ако говориш за термостата - трябва да дава верига. Същото се отнася и за термо защитата.
:partyman:
dido_petrov - помощник
Оказа се термомостата, когато го чукнах тръгна хладилника,но ми се струва ,че не работи коректно.
Ако натегна болтчето ,което намалява растоянието между пъпките ...можели да е там причината за да не включва ?
hidrazin - майстор
По принцип не би трябвало да го регулираш. Просто вероятно си е зминал. Продават се нови. Премери колко ти е дълга сондата (тръбичката) и в магазна.
dido_petrov - помощник
Той е с 'но-фрост' панел и сондата е вкарана зад него,но някъде закачи и не мога да я изтегля.Доста е дълга според мен,обвита в шлаух.С три извода е релето+земя.Да го отрежа и с него в магазина ли? Със стандартни температури ли са терморегулаторите в магазина?
dido_petrov - помощник
Намерих една реле но е с два извода и с по-къса сонда дали ще стане ако сменя само сондата?
hidrazin - майстор
Може и да стане ако паснат, но няма да ти отговарят температурите. Може като и въобще да не замразява, така и хладилника да стане на фризер. :-D После е голяма играчка да го нагодиш. Преди години ми се наложи да регулирам един и не бих се хванал отново. :-D
dido_petrov - помощник
ако купя с по-дълга сонда ще сбъркам ли ?
Да му запиша ли номера на релето ако има такъв?
al4o - специалист
Ако говориш за термостата сондата сигорно е закрепенанякаде за изпарителя Виж какво пише на термостата А тека и не разбрах какъв е хладилника Може и снимки
Последна промяна от al4o на съб дек 21, 2013 5:19 pm, променено общо 1 път.

Тема "Компресор или реле?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: