• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
doviciozo - напреднал
Проблема ми е следния,купих си скъп усилвател за китарата/лампов/ и като го включа в къщи на някои от контактите има силни смущения,а на някои не,сетих се че това е от зануляването и ще го оправя.Но въпроса ми е може ли да се направи разклонител с който да ходя да свиря по клубове и да нямам проблеми ако контактите не са занулени,или някакво устройство в което да включа усилвателя и ефектите.Благодаря предварително.
piron45 - майстор
Би могло, да речем че си направиш разклонител, който условно казано занулиш . Задължително ще трябва да маркираш къде е нулата и фазата и с теб да си носиш фазомер за да провериш контакта в който ще включиш твоя разклонител. Така при включването Нулата на твоя разклонител да съвпадне с тази на контакта. Иначе може да изкараш някоя фаза на струните и хич няма да ти е приятно, да не кажа по лошо.
По принцип като не са занулени контактите се получава брум в усилвателя като пипаш струните. Не знам каква ти е китарата и има ли активна електроника в нея или само пасивни елементи. Повечето китари имат връзка между масата на куплунга и самите струни. Можеш да пробваш да махнеш тази връзка и да видиш дали ще има подобрение.
8180 - майстор
piron45 написа:
Би могло, да речем че си направиш разклонител,
Нещо хич не ми харесва съвета.
"Би могло" в мазето или на тавана, където артистът е САМ и пак не е лошо някой да го проверява дали мърда.
Ако толкова се налага - да разглобява контакта в клуба и да си свързва и занулява разклонителя с твърда връзка по науката. :?

За да е пак сред нас по Коледа 2014. :)
piron45 - майстор
8180 написа:
Нещо хич не ми харесва съвета.
Съгласен съм, затова написах че "би могло" и какви биха могли да са последиците от това.

По лесния вариант е да свали куплунга на китарата и да прекъсне връзката на масата към струнника. Но при активна електроника и това не помага особено.
kabel96 - специалист
Най добре е да си направиш стабилизатор с галванично разделяне.От годините опит ти го казвам.Имали сме случаи като включат скарата да пекът кебапчета и стъпалата спират.А галваничното те предпазва от всякакви майстории по инсталациите.
doviciozo - напреднал
Направих набързо такъв разклонител,и отбелязах фазата,проверих и тази на контакта след което този брум изчезна,ще си направя и по хубав и ще го нося с мен.Китарата ми е с пасивни адаптери които са с втора намотка която не е активна а е създадена да обира шумовете,преди година платих 1800 лева за ремонт,прави ми я най добрия лютиер в Бг и не се съмнявам в нея,а и преди ремонта си беше наред,като цяло е доста пари и всичко е изпипано/ръчна изработка е/.Стабилизатор ще си поръчам в Пловдив,момчето което ги прави е музикант и произвежда такива неща,просто не знаех че може да ми свърши работа. Благодаря ви, много ми помогнахте.Весели празници.
sstefanov - майстор
Направи си ето този филтър с галванично разделяне (без нулевия проводник):
http://www.bgaudio.org/forums/viewtopic.php?f=24&t=9326
piron45 - майстор
doviciozo написа:
преди година платих 1800 лева за ремонт
Щом ремонта е толкова, колко ли са ти взели за китарата ? За такива пари си могъл да си вземеш истинска китара на Фендер, ПиВи, Овейшън и куп други марки. Какво спечели от ръчната изработка?
Успех.
doviciozo - напреднал
Китарата ми е на ниво Фендер къстъм шоп , и е произведена през 1981 година във фабрика за китари,а това че е ръчна изработка означава че повечето неща са правени на ръка а не от машина Марката е Ария и не бих я сменил за нито един Фендер.Не ми се говори за пари но китара по евтина от 3000лв демек 1500евро не е нищо особено,в Европа ги купуват на децата да се учат.Аз свиря от 33 години а тази я имам от 17 и за мен е много специална,направена е от ясен и клен , и звучи убийствено,цялата електроника и адаптери са най скъпите на Фендер и на практика е някакъв хибрид между две марки.Чувствам я като мое дете и не си я давам,имам и други но тази е НАЙ.Благодаря още веднъж.
Кики - специалист
Това с инструмента добре, Явно си го обичаш, ако обичаш и себе си не прави и не използувай разклонителя който те посъветва piron45 , много е опасно ако дори за секунда завъртиш щепсела му, а и може някой друг да го направи неволно без да го видиш.
  • 1
  • 2

Тема "Разклонител" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: