Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
piron45 - майстор
http://led.omega-light.com/Power/power.htm#st
Вземи си едно LPV-100-12 за да имаш запас, след като луните са ти на 12V. След него вече като спазваш поляритета можеш да си закачиш димер и луните. Както ти казаха не ги навръзвай на една линия за да нямаш пад на напрежението, раздели ги на групи.
Успех
nv952 - майстор
piron45 написа:
Вземи си едно LPV-100-12 за да имаш запас, след като луните са ти на 12V. След него вече като спазваш поляритета можеш да си закачиш димер и луните. Както ти казаха не ги навръзвай на една линия за да нямаш пад на напрежението, раздели ги на групи.
Успех
Ами те са си разделени на две линии още както слагах гипскартона.
nv952 - майстор
Хора имам въпрос който не е по темата.
снощи си легнах и изключих лед осветлението но на сутринта беше вкл. аз си си знам че става така само когато спре тока така че гохизключих но после пускам климатика не ще да се включи и другия обаче нищо.трансформатора на цифровата телевизия и лаптопа също не бачкат и от тях излиза нещо мазно. Ясно е че е станал токов удар или намаляне на напрежението.въпроса ми е от къде мога да си взема оригинален трансформатор за лаптоп HP.цяло чудо е че трафа на нета е жив и мога да ползвам нет.
nv952 - майстор
Поръчах го вече но чак във вторник ще пристигне затава намерих един траф но мисля че е импулсен.като го включа в лаптопа зарежда малко( 7-8сек)и спира после стои 2-3 секунди изключено и пак започва наново да зарежда . сега искам да питам понеже мерих с мултицета че когато тока достигне около един ампер спира зареждането и после започна наново а сега има ли възможност да огранича тока да не преминава един ампер за да зарежда постоянно?
icemans - специалист
И едно питане относно димиране на ЛЕД лента. Какъв траф трябва да взема за да мога да го димирам по вход? Така ми е изградена инсталацията, че ще се получи много по-стилно ако заменя обикновения ключ с който в момента подавам фаза към трафа и на негово място сложа димер на 220V, от колкото да мисля къде да слагам димера за 12V.
nv952 написа:
piron45 написа:
Успех
Ами те са си разделени на две линии още както слагах гипскартона.
Здравейте,
Прочетох цялата тема и съжалявам че заради наш продукт ще се налага да разглабяте гипсокартоновият таван, все пак ако все още не сте го разглобили проверете за всеки случай дали не е изгорял димерът, защото металните захранвания горят изключително рядко.
Относно гаранцията и транспортните разходи не трябва да се притеснявате, защото всички стоки закупени от нашият онлайн магазин се предлагат с безплатна доставка при възникнала рекламация - тоест ще ви заменим захранването или димерът без да заплащате транспортни разходи. Единствено е необходимо да се свържете с нашите колеги за да кажете какъв точно е проблема и те ще ви помогнат да го разрешите.

Успешна нова година на всички членове на форум Направи Сам
nv952 - майстор
Не съм го развалил още.Реших да изчакам малко да видя как ще работи другия траф който е вътре (той е за лед лентата)защото вече изгоря един път и този за лед луните ми е втория който изгаря а бяха работили има няма една седмица по 4-5 часа на ден.
Относно гаранцията:знам,но мисля да се възползвам ако имам проблем с ЛЕД Луните и цветните ЛЕД луни.Иначе колегите казаха,че с трафа по горе който избраха няма да имам проблеми.
ПС Проверих димера-не е от него. :)
nikolov333 - майстор
Здравейте на всички и честита нова година !
Не знам дали трябва да задам въпроса си тук или да публикувам нова тема, но за сега ще попитам тук.
Имам голямо помещение около 35 кв.м. от обединени две съседни стаи и тераса, което ще бъде хол.
Реално не е кой знае колко голямо, но е разделено от трегери на три отделни таванни части, като всяка отделна част ще има лунички и LED осветление, което усложнява нещата. Необходими са ми прекалено много ключове за да пускам и спирам всички кръгове, които съм предвидил да има. Освен това искам да мога да пускам-спирам и димирам всеки кръг от поне четири точки в помещението. В другите стаи, които са с един таван, съм го направил с тригерни релета на Merlin Gerin-multi 9 TL-15510. Разликата е, че те са на 220V а луничките и ЛЕД лентата в хола са на 12V. За това, ще трябва да ползвам LED контролери и димери, но нямам идея какво точно да търся и как да го реализирам. Очаквам вашите съвети :yawinkle:

Прикачен файл

4ertej.jpg
4ertej.jpg (87.53 KиБ) Видяна 2090 пъти

Прикачен файл

Triger.jpg

Тема "ЛЕД Осветление(лед лента и луни) Консултация с можещите" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: